Εκδηλωση αφιερωμενη στον Αρχιεπισκοπο του Οχι απο την Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Παρουσίαση των πρακτικών της διημερίδας για τον Χρύσανθο Φιλιππίδη από τρεις διακεκριμένους ομιλητές

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής διοργανώνει εκδήλωση προς τιμή του Κομοτηναίου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου Φιλιππίδη, γνωστού και ως Αρχιεπισκόπου του Όχι.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τρίτης 29 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στην Αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου απέναντι από το Ηρώο της πόλης, θα παρουσιαστούν τα πρακτικά του εκδοθέντος τόμου της διοργανωθείσας διημερίδας από την Μητρόπολη, κατά το έτος 2016.

Τα εν λόγω πρακτικά θα παρουσιαστούν από:

  • Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου
  • Την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Ευαγγελίας Αμοιρίδη
  • Τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιστορίας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, κ. Γεώργιου Τσιγάρα.

 
Καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν, η Μητρόπολη τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση πως «η εν λόγω παρουσίαση προσδίδει στην παρούσα χρονική συγκυρία ουσιαστικό περιεχόμενο στον εορτασμό της Εθνικής επετείου, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης, συγχρόνως δε αποτελεί ευκαιρία υπενθύμισης και προβολής αξιών θεμελιώδους σημασίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.