Εκδηλωσεις για την Παγκοσμια Ημερα Αιμοδοσιας

Εθελοντική αιμοδοσία και ομιλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας οργανώθηκαν χθες στην 21η ΤΘΤ, με πρωτοβουλία του Δ’ Σώματος Στρατού, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην κορύφωση των χθεσινών εκδηλώσεων, βραβεύτηκαν μονάδες, οπλίτες και στελέχη, με τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής σε πρωτοβουλίες αιμοδοσίας κατά το έτος 2003.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες που υπάγονται στην ζώνη ευθύνης του Δ’ΣΣ.

Περίπου 200 οπλίτες και μόνιμα στελέχη της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής στην αιμοδοσία η οποία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στο ΣΤΕΠ της Φρουράς Κομοτηνής. Το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου βρέθηκε στο στρατόπεδο «Ηλιοπούλου» ώστε να συνδράμει στις αιμοληψίες, σε συνεργασία με υγειονομικούς αξιωματικούς της Ταξιαρχίας.


«Οι δραστηριότητες αυτές, αποσκοπούν στο να καταδειχθεί, για μια ακόμη φορά, στο στρατιωτικό προσωπικό, στελέχη και οπλίτες, η μεγάλη αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, μιας πράξης με ιδιαίτερη εθνική κοινωνική και ανθρωπιστική σημασία» δήλωσε ο Ταξίαρχος κ. Θεοδωρίτσης. Ο ίδιος διαπίστωσε με ικανοποίηση την αυξημένη-εθελοντική- προσέλευση μόνιμων στελεχών και οπλιτών στις τακτικές αιμοδοσίες που οργανώνονται τέσσερις φορές, κάθε έτος, επισημαίνοντας παράλληλα και την προσπάθεια συστηματικής ενημέρωσης γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Ο κ. Θεοδωρίτσης δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις ευχαριστίες του προς όλους όσους έλαβαν μέρος στην αιμοδοσία ενώ πρόσθεσε πως οι μονάδες αίματος θα διατεθούν μέσω του Νομαρχιακού Νοσοκομείου «επ’ωφελεία του κοινωνικού συνόλου».

«Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες για αίμα στην Ελλάδα είναι μεγάλες. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας και τα ποσοστά των τροχαίων ατυχημάτων. Για αυτούς τους λόγους ευαισθητοποιηθήκαμε κι αποφασίσαμε να γίνει η εθελοντική αιμοδοσία» τόνισε σε δηλώσεις ο Ανθυπίατρος Στάθης Δράμπαλος, ο οποίος πραγματοποίησε και σχετική ομιλία. Ο κ. Δράμπαλος υποστήριξε ακόμη πως οι πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι, σε θέματα εθελοντισμού «απλά απαιτείται κατάλληλη ενημέρωση».

Ας σημειωθεί τέλος ότι τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στην 21η Επηλαρχία Υποστήριξης και το ΤΕ Ροδόπης που πέτυχαν ποσοστό συμμετοχής 66% στις αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν το 2003. Επίσης βραβεύτηκαν λόγω της μεγάλης συμμετοχής τους σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες οι οποίες υλοποιήθηκαν στη Φρουρά Κομοτηνής, Αρχιλοχίας, ένας επαγγελματίας οπλίτης και τέσσερις στρατιώτες.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.