Εκδικαστηκε η αγωγη της Ρ. Πατσατζη κατα του Εργατικου Κεντρου

Η πρώην εργαζόμενη ζητά την επαναπρόσληψή της - Ενστάσεις για να ληφθούν υπόψη οι ποινικές διώξεις που εκκρεμούν εναντίον της για αδικήματα εναντίον του, διατύπωσε το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής

Εκδικάστηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου η αγωγή της κ. Ρυΐας Πατσατζή, με την οποία ζητά την επαναπρόσληψή της στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, από όπου και απολύθηκε τον Μάρτιο του 2018, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Όπως είναι γνωστό, το Εργατικό Κέντρο είχε καταγγείλει την σύμβαση της κ. Πατσατζή στα τέλη Μαρτίου, ξεκινώντας την αντιπαράθεση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα στις δικαστικές αίθουσες.
 
Στις 30 Μαρτίου το τμήμα Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων Ροδόπης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έκρινε ως άκυρη την καταγγελία της σύμβασης εργασίας από πλευράς του εργοδότη και Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και κάλεσε για την άμεση επαναπρόσληψή της.
 
Αξίζει να σημειωθεί όμως πως η απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα, και έτσι τα μόνα αρμόδια για να αποφασίσουν οριστικά για το αν ισχύει ή όχι η απόλυση είναι τα δικαστήρια.
 
Η κ. Πατσατζή είχε ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία στη συνέχεια ματαίωσε, αφού όμως είχε απορριφθεί το αίτημα προσωρινής διαταγής για να επανέλθει άμεσα στην εργασία της, και στη συνέχεια δεν προχώρησε.
 
Η έκδοση αποφάσεως του πρωτοδικείου αναμένεται το επόμενο διάστημα, που μπορεί όμως να πάρει και αρκετούς μήνες.
 
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διατυπώθηκαν από την μεριά του Εργατικού Κέντρου ενστάσεις, γιατί εναντίον της εργαζόμενης εκκρεμούν σήμερα 2 ποινικές διώξεις, για αδικήματα εναντίον του εργατικού κέντρου κατά την εκτέλεση της εργασίας της, η πρώτη από τις οποίες συζητείται τον Νοέμβριο και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ μια τρίτη μήνυση είναι σε επεξεργασία στην εισαγγελία.
 
Και αυτό γιατί το Εργατικό Κέντρο πιθανολογεί ότι επειδή η πάγια νομολογία των δικαστηρίων, όταν εκκρεμούν ποινικά δικαστήρια σύμφωνα με τον κώδικα πολιτικής δικονομίας, που επηρεάζουν το αστικό, έχουν την διακριτική ευχέρεια να αναβάλλουν την απόφαση μέχρι να αποφανθούν τα πρώτα για τα αδικήματα.
 
Να σημειωθεί πως από την πλευρά της, η κ. Πατσατζή επανέλαβε αυτό που έχει αναφέρει και παλαιότερα, ότι η διοίκηση του κέντρου άλλαξε συμπεριφορά προς αυτήν όταν άλλαξε παράταξη, και τελικά αυτό οδήγησε στην απόλυσή της, την οποία σε δηλώσεις της κατά καιρούς έχει χαρακτηρίσει «εκδικητική».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.