Εκδικαση εφεσης για τις εκλογες στον Καπνικο Συνεταιρισμο Φιλυρας

Σε δύο περίπου μήνες αναμένεται η κρίση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου αναφορικά με την τύχη της έφεσης που άσκησε ο Καπνικός Συνεταιρισμός Φιλύρας εναντίον απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κομοτηνής, με την οποία έγινε δεκτή η ένσταση κατά του κύρους της εκλογικής διαδικασίας στον Συνεταιρισμό. Εναντίον του κύρους της εκλογικής διαδικασίας στον Καπνικό Συνεταιρισμό της Φιλύρας είχαν προσφύγει οι κ.κ. Αλή Μουχαρέμ, Χιουμέτ Σαλή και Αλή Αγά Χασάν Μεμέτ, οι οποίοι υποστήριξαν ότι «κατά την έναρξη της γενικής συνελεύσεως δεν ήταν παρόντα πλέον του μισού των μελών του συνεταιρισμού όπως απαιτεί άρθρο του καταστατικού, ότι δεν διενεργήθηκε εκλογή των μελών της εφορευτικής επιτροπής από τη γενική συνέλευση, ότι άσκησαν καθήκοντα γραμματέων της εφορευτικής επιτροπής πρόσωπα που δεν είναι μέλη του συνεταιρισμού, ότι παρανόμως η εφορευτική επιτροπή δεν επέτρεψε στον πρώτο και τον δεύτερο των αιτούντων να είναι παρόντες και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαλογής».

Οι τρεις συνεταιριστές βρέθηκαν χθες στην αίθουσα του Εφετείου Θράκης με το δικηγόρο Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιο Γεωργιάδη ο οποίος σε δηλώσεις του αρκέστηκε σε μια απλή αναφορά του νομικού θέματος που έρχεται να κρίνει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Την πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη θα δικαιώσει τους ισχυρισμούς των τριών συνεταιριστών διατύπωσε ο κ. Αλή Μουχαρέμ, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς και κακή συμπεριφορά απέναντι του, κατά τη διαδικασία των εκλογών.

Έις εκ των δύο πληρεξούσιων δικηγόρων του κ. Δ. Μαρουφίδη, ο κ. Θεοχάρης Δαλακούρας αναφέρθηκε σε σχετικές δηλώσεις του στα βασικά επιχειρήματα που προβλήθηκαν από τη πλευρά τους κατά το δεύτερο βαθμό κρίσης της υπόθεσης.

«Όλοι οι λόγοι που επικαλείται η άλλη πλευρά για δήθεν ακυρότητα της σύγκλησης της γενικής συνέλευσης, είναι έωλη γιατί δεν έγινε η μέτρηση της απαρτίας, κατά έναν πολύ επιπόλαιο ισχυρισμό εντός της αιθούσης που χωρά 20-30 άτομα ,αλλά έξω στην πλατεία στην οποία από βεβαιώσεις μαρτύρων προκύπτει ότι ήταν πάνω από 1000 άτομα. Σειρά μελών και κάποια μέλη από αυτά που εμπεριέχονται στην αγωγή (που στρέφονται δηλαδή αυτή την στιγμή κατά των εκλογών) είναι άτομα τα οποία επικύρωσαν με την παρουσία τους, με τη δυνατότητα εκλογής τους, τη διαδικασία των εκλογών». Ο κ. Δαλακούρας σημείωσε επίσης πως «οι εκλογές διεξήχθησαν χωρίς να προταχθεί κανένα αντεπιχείρημα καμία ένσταση επομένως άπαντες αποτελούν συναινέσαντα μέλη». «Κατά βασική πειστική νομολογία όταν κάποιος συναινεί στη διενέργεια των εκλογών, ψηφίζει, δεν φέρνει αντίρρηση θεωρείται ότι η συναίνεσή του αποκλείει τη δυνατότητα περαιτέρω προσβολής».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σκοπιμότητα ακύρωσης καθώς σε ό, τι αφορά την Κοινοπραξία δεν πρόκειται να επέλθει αναστολή της διαδικασίας, μια και όλα έχουν κριθεί. Καταλήγοντας προέβη στην εκτίμηση «έχουμε βάσιμες ελπίδες ότι θα ευδοκιμήσουν οι δικοί μας ισχυρισμοί και θα αποφευχθεί οποιαδήποτε αναταραχή στο καπνικό συνεταιρισμό ενώ παράλληλα εξήρε τους αγώνες και την συμβολή του κ. Μαρουφίδη στην προώθηση των συνεταιριστικών δικαιωμάτων.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.