Εκατερωθεν μηνυσεις στο 10ο Δημοτικο Σχολειο μεταξυ Διευθυντη και μητερας μαθητη

Στήριξη στον Διευθυντή από το Σύλλογο Διδασκόντων

Σε εκατέρωθεν μηνύσεις μεταξύ του διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής και μητέρας μαθητή κατέληξε περιστατικό που είχε ο διευθυντής με τον μεγαλύτερο γιo της μητέρας. 

Προβλήματα για τον γιo 

Όλα ξεκίνησαν, όπως σημείωσε η μητέρα του μαθητή κ. Νατάσσα Γερμανίδου, όταν ο γιoς της από την πρώτη ημέρα που πήγε στο σχολείο παραπονιόταν ότι δεν του συμπεριφέρονταν καλά τα άλλα παιδιά στο σχολείο. Στα τέλη Σεπτέμβρη, ο μικρός επέστρεψε από εκδρομή του σχολείου στο σπίτι με χτύπημα στο κεφάλι, και στη συνέχεια ενημέρωσε τον διευθυντή και την δασκάλα του, όμως δηλώνει πως συνάντησε αδιαφορία εκ μέρους τους. Για αυτό και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου βρέθηκε μαζί με τον μεγαλύτερο γιo της, μαθητή Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, ώστε να διαπιστώσουν αν ισχύουν τα λεγόμενα του μικρού.

Στο τρίτο διάλειμμα ο μεγάλος της γιος βρισκόταν σε ένα σημείο ενώ αυτή είχε απομακρυνθεί, και τότε, όπως καταγγέλλει η κ. Γερμανίδου, ο διευθυντής, αφού κλήθηκε από μια δασκάλα, τον έπιασε από το χέρι. Αυτό που υποστηρίζει η ίδια, είναι ότι ο Διευθυντής του έστριψε τον καρπό και του έσκισε την μπλούζα, ενώ δήλωσε πως όταν ο γιος της τον ρώτησε γιατί τον έπιανε του μίλησε υποτιμητικά.
 
Κατόπιν δήλωσε πως της μίλησε και της ίδιας άσχημα και της ζήτησε να φύγει μαζί με τον γιο της. Η ίδια κάλεσε την αστυνομία και στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση, ενώ πήρε τον μικρό της γιο από το σχολείο, όπου ακόμη δεν έχει επιστρέψει. 

«Καμία εξύβριση» απαντά ο διευθυντής 

Ο διευθυντής του 10ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής κ. Ευάγγελος Αγγελάκης από την πλευρά του σημείωσε πως ειδοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος από μια δασκάλα πως υπάρχει κάποιος εξωσχολικός έξω από τα κάγκελα. Η δασκάλα του έκανε συστάσεις λέγοντάς του πως αν θέλει κάτι θα έπρεπε να έρθει από την κεντρική αυλόπορτα του σχολείου, ώστε, αν μιλάει με κάποια παιδιά, να είναι μπροστά και ο εφημερεύων δάσκαλος.
 
Άλλωστε αποτελεί πάγια πρακτική του σχολείου οι εξωσχολικοί να μη μιλούν στα παιδιά και να μη τους δίνουν πράγματα ή να τα δίνουν μόνο υπό την επίβλεψη κάποιου εφημερεύοντος δασκάλου.
 
Όμως ο νεαρός ήταν εριστικός για αυτό και η δασκάλα κάλεσε τον διευθυντή, που του ζήτησε εκ νέου να έρθει στην κεντρική αυλόπορτα όμως εκείνος δεν ήθελε, και επειδή ήταν εριστικός και υβριστικός ο Διευθυντής ζήτησε από τη δασκάλα να πάει στο γραφείο και να καλέσει την αστυνομία.
 
Ο ίδιος παραδέχεται ότι έπιασε τον νεαρό μέσα από τα κάγκελα, λέγοντάς του ότι θέλει να μείνει εκεί μέχρι να έρθει η αστυνομία, όμως αρνείται κατηγορηματικά ότι του έσκισε την μπλούζα. «Δεν του έχω σκίσει τίποτα, ούτε του μίλησα άσχημα, ούτε τον έβρισα, ούτε την κυρία έβρισα, και όλα αυτά έγιναν έξω κοντά στην πόρτα, όπου υπήρχαν τόσοι μάρτυρες» σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου δεν έχει κανένα πρόβλημα να δεχθεί πίσω στις τάξεις της το παιδί, όμως φαίνεται ότι η μητέρα θέλει το παιδί να πάει σε άλλο σχολείο.
 
Ο ίδιος επισήμανε επίσης πως για πρώτη φορά την ημέρα του περιστατικού ενημερώθηκε ότι ο μαθητής έχει συστηματικά προβλήματα με τους συμμαθητές του, και πως το μόνο περιστατικό που είχε περιέλθει στην αντίληψή του ήταν το περιστατικό κατά την εκδρομή, όπου, όπως σημείωσε αφορούσε δύο παιδιά που πετούσαν πέτρες το ένα στο άλλο, και επειδή ήταν η πρώτη φορά που είχε συμβεί κάτι που αφορούσε τα δύο παιδιά, έγιναν συστάσεις αλλά θεωρούσαν το θέμα λήξαν.
 
 Ο διευθυντής του 10ου δημοτικού σχολείου έχει επίσης υποβάλει μηνύσεις, στρεφόμενος κατά της μητέρας και του μεγάλου της γιου. Όπως σημειώνει, όταν έγινε η μηνυτήρια αναφορά, ήταν μπροστά και οι αστυνομικοί. «Είδαν το παιδί, είδαν τα πάντα και δεν υπήρχε ούτε σκισμένη μπλούζα, ούτε τίποτα» υπογράμμισε κλείνοντας. 

Απόλυτη στήριξη στον διευθυντή από τον Σύλλογο Διδασκόντων 

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, στην οποία εκφράζει την απόλυτη στήριξή του στον Διευθυντή καταθέτοντας παράλληλα τη διαμαρτυρία τους για αυτό που θεωρούν κατ’ εξακολούθηση διασυρμό του.
 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
 
«Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σχολείο της πόλης με 380 μαθητές. Αυτό που το χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι η εύρυθμη λειτουργία του και η αρμονική συνεργασία του με όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές – γονείς – δασκάλους).
 
Κύριο μέλημα των διδασκόντων και της Διεύθυνσης είναι η καλλιέργεια της γνωστικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους προέλευση, την οικογενειακή τους κατάσταση και την ιδιαιτερότητα της προσωπικότητάς τους. Ωστόσο, η σχολική ηλικία χαρακτηρίζεται από ποικίλες συγκρουσιακές καταστάσεις και συμπεριφορές, τις οποίες καλείται ο δάσκαλος να εξομαλύνει. Έτσι, ο δάσκαλος έχει την κύρια ευθύνη και για την ασφάλεια των μαθητών και οποιαδήποτε απόφαση και ενέργειά του αποσκοπεί στην προστασία τους, σωματική και ψυχική.
 
Σ’ αυτό το πολύπλοκο και δύσκολο έργο εμείς, οι δάσκαλοι του 10ου Δημοτικού Σχολείου, έχουμε αρωγό και συμπαραστάτη τον Διευθυντή μας, κ. Βαγγέλη Αγγελάκη. Ο κ. Αγγελάκης εδώ και 15 χρόνια υπηρετεί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο από τη θέση του Γυμναστή, του Υποδιευθυντή και εδώ και δύο χρόνια του Διευθυντή του Σχολείου. Κύρια χαρακτηριστικά του – πέρα από την εργατικότητά του – είναι η συναίσθηση της ευθύνης για τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει, η γνώση των νόμων που διέπουν το σχολικό περιβάλλον, η άριστη επικοινωνία του με τους μαθητές, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
 
Από τη θέση του Διευθυντή πρωταρχικό καθήκον έχει την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου μας, την οποίαν υπερασπίζεται με συνέπεια όπου και όταν χρειαστεί. Επομένως, οποιοσδήποτε εξωσχολικός παράγοντας στέκεται επίμονα την ώρα του διαλείμματος έξω από τα κάγκελα του σχολείου και εκφράζεται απρεπώς και χυδαία ενώπιον των μαθητών μας γίνεται αμέσως αντικείμενο ελέγχου εκ μέρους των δασκάλων που εφημερεύουν στην αυλή και του ίδιου του Διευθυντή.
 
Σε μια τέτοια περίπτωση με πρωταγωνιστή ένα εριστικό και υβριστικό νεαρό εξωσχολικό άτομο ο κ. Αγγελάκης ενδεχομένως υπερέβαλε εαυτόν. Όμως, τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του, στην οποία δεν υπέπεσε απρόκλητα, την έχει αμέσως δημόσια παραδεχτεί και δημόσια έχει δηλώσει τη μετάνοιά του.
 
Γι’ αυτό ως Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουμε
• τη συμπαράστασή μας στον Διευθυντή του Σχολείου μας, που δοκιμάζεται σκληρά, και ταυτόχρονα
• τη διαμαρτυρία μας για τον κατ’ εξακολούθηση διασυρμό του από τοπικές εφημερίδες και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τείνει να γενικευτεί και στο σύνολο των διδασκόντων του Σχολείου μας.
 
Εμείς, οι δάσκαλοι του 10ου Δημοτικού Σχολείου, είμαστε και θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους μαθητές και τους γονείς τους, ώστε να βάζουμε από κοινού – και πάντα με καλή διάθεση – γερά θεμέλια για την ολόπλευρη ανάπτυξή τους»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.