Εκανε την αγαπη του για την παλη επαγγελμα

Ιμπίς Νιαζή, ο Κομοτηναίος παλαιστής, με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, βγάζει τα προς το ζην από την πάλη με λάδι

Ο Ιμπίς Νιαζή είναι παλαιστής από την Κομοτηνή, ο οποίος έχει φέρει επανειλημμένα διακρίσεις στην πόλη μας και στο τμήμα πάλης του Συλλόγου ΑΣ Δημοκρίτειο, όπου από μικρό παιδί έμαθε και αγάπησε το άθλημα.
 
Έχοντας πλέον ενηλικιωθεί, συνεχίζει την πάλη, προπονούμενος για τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο και γιατί όχι στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης, ελπίζοντας να συνεχίσει σε βάθος χρόνου τις διακρίσεις.
 
Όμως αυτή η ενηλικίωση έρχεται και με ευθύνες, για αυτό και βρήκε τρόπο να ζει από τα άθλημα που αγαπά, συμμετέχοντας σε πανηγύρια σε όλα τα Βαλκάνια, όπου γίνονται αγώνες με λάδι, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως ο Νιαζή δεν συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό κομμάτι του συλλόγου καθώς ο ίδιος συνεχίζει τις προπονήσεις στο σύλλογο και παράλληλα βοηθά να ανδρωθεί η νέα γενιά της πάλης στο σύλλογο, ελπίζοντας πως οι νέοι παλαιστές του ΑΣ Δημοκρίτειο θα συνεχίσουν στον δρόμο των επιτυχιών που άνοιξε αυτός.
 
 

Δεκάδες πανηγύρια σε όλη τη Βαλκανική

 
Στην Ροδόπη γνωρίζουμε δύο πανηγύρια που έχουν αγώνες παλέματος με λάδι, τα οποία γίνονται στο Αλάν Τεπέ και τα Χίλια, στα οποία συμμετέχει πλέον αδιάλειπτα κάθε χρόνο ο Νιαζή. «Όμως σε όλη τη Βαλκανική», σημειώνει, «πραγματοποιούνται παρόμοιες εκδηλώσεις, όπου λάτρεις του αθλήματος συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή πάλη με λάδι». Πολλά τέτοια πανηγύρια γίνονται σε Τουρκία, Βουλγαρία, Σκόπια και άλλες χώρες, αλλά και στην Ελλάδα, με τις Σέρρες να έχουν σημαντική παρουσία.
 
Οι αγώνες πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, συνήθως με τον παραδοσιακό
τρόπο με τους αθλητές να είναι αλειμμένοι με λάδι.  «Γνωρίζεις περισσότερα μέρη, αποκτάς νέες εμπειρίες, αλλά και μπορείς να βγάζει και χρήματα, γιατί πλέον μεγαλώσαμε και δεν μπορούμε συνέχεια να ζητάμε λεφτά από τους γονείς» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή.
 
Βέβαια η πάλη στην παλαίστρα και η πάλη με λάδι στο ύπαιθρο έχει σημαντική διαφορά, τόσο λόγω των κανόνων όσο και λόγω της δυσκολίας να πιάσει κάποιος τον αντίπαλό του. «Δεν έχουν καμία σχέση», εξήγησε, «εκεί δεν παλεύεις με τον αντίπαλο, παλεύεις με το παντελόνι που φοράει, με τον αντίπαλο δεν έχεις καμιά δουλειά, μόνο όταν κρατήσεις το παντελόνι μπορείς να παλεύεις».
 
Με αυτόν τον τρόπο ο Ιμπίς Νιαζή βρήκε τον τρόπο να παλεύει όχι μονάχα εντός της παλαίστρας ή στο ύπαιθρο αλλά και στο δύσκολο δρόμο της ενήλικης ζωής, με γνώμονα να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.