Εκ νεου Περιφερειαρχης ο Χρηστος Μετιος

Σε μια σκληρή μάχη «ψήφο με ψήφο» με τον Χριστόδουλο Τοψίδη ο κ. Μέτιος αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής των Περιφερειακών Εκλογών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Σε μια πολύ σκληρή εκλογική μάχη, με μεγάλο νικητή την αποχή που «άγγιξε» το 60%, επικράτησε του Χριστόδουλου Τοψίδη με ποσοστό 50,8% έναντι 49,2%.

Η «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» επικράτησε της «Περιφερειακής Σύνθεσης» στον Ν.Δράμας με 53,76% έναντι 46,24%.

Ίδιος νικητής και στον Ν. Ξάνθης με ποσοστό 51,57%.

Στον Ν. Ροδόπης ο κ. Μέτιος όπως αναμενόταν επικράτησε εύκολα συγκεντρώνοντας ποσοστό 59,07%.

Στο θρίλερ του Έβρου η μάχη ήταν «ψήφο με ψήφο» με τελικό νικητή στο νήμα τον κ. Μέτιο με ποσοστό 50,13% έναντι 49,87% και διαφορά μόλις 157 ψήφων.

Στην Θάσο η κατάσταση αντιστράφηκε με τον κ. Τοψίδη να συγκεντρώνει το 63,05% των προτιμήσεων.

Σε συνέχεια των αποτελεσμάτων του Ά Γύρου, η «Περιφερειακή Σύνθεση» επικράτησε καθολικά και στον Ν. Καβάλας με ποσοστό 60,05% έναντι 39,95% της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης».


 

Οι πρώτες δηλώσεις του Χρ. Μέτιου

Στις πρώτες δηλώσεις στο εκλογικό του κέντρο ο κ. Μέτιος ευχαρίστησε «τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους» και χαρακτήρισε την εκλογική του επικράτηση του ως «νίκη ικανοποίησης και ευθύνης. Ικανοποίησης γιατί μετά από έναν δύσκολο προεκλογικό αγώνα οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειάς μας. Και ευθύνης για να συνεχίσουμε το ίδιο αποφασιστικά την προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του τόπου μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.