Ειπε «Ναι» στην β΄ φαση του κυπελλου Ελλαδος ο Πανθρακικος

Σκόρερ ο Ρομπέρ, πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Κεχαγιάς

Σε ένα παιχνίδι με πολύ πάθος και ένταση, ανήμερα της εθνικής επετείου του «Όχι», ο Πανθρακικός επικράτησε της FC Σέρρες 1800 με 1-0 με σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης τον Μπερτράν Ρομπέρ στο 86΄ και με αυτή τη νίκη ο Πανθρακικός είπε «ναι» στην επόμενη φάση του θεσμού, δείχνοντας έμπρακτα πως επιστρέφει δυναμικά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Βορείου Ελλάδος. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Σωτήρης Κεχαγιάς, ο οποίος στο 52΄ κράτησε απαραβίαστη την εστία του όταν νίκησε από το σημείο του πέναλτι τον Ρούτση.

Πώς αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες:

Ο Νίκος Μπαχαρίδης επέλεξε να τοποθετήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Ρομπέρ, με δεδομένο πως ο Αρετάς είχε αποβληθεί στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου. Σε διάταξη 4-2-3-1 επέλεξε τον Κεχαγιά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Παπαχρόνη, Ζάγγουλο, Λειβαδιώτη και Ρομπέρ έχοντας στα χαφ τους Τοπάλι, Καλογρανά. Δεξιά αγωνίστηκε ο Αντωνιάδης, αριστερά ο Γιαννακιτσίδης και πίσω από τον Φουρλατάρα ο Νικολαϊδης.

Ο Τάσος Αποστολόπουλος επέλεξε στο βασικό σχήμα τον Καστανιώτη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Πατσιούρα, Μιντούρη, Πανίδη και Μακούση. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Τριανταφύλλου, Ρούτσης έχοντας δεξιά τον Παπίτσα, αριστερά τον Λαπούσι και «δεκάρι» τον Στεφανίδη έχοντας ως «αιχμή του δόρατος» τον Αγγελάκη.

Η εικόνα της αναμέτρησης

Ο Πανθρακικός μπήκε φουριόζος στο γήπεδο και απείλησε στο 9΄ με τον Φουρλατάρα, ο οποίος δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Καστανιώτη. Ο Πανθρακικός είχε μία ισχνή υπεροχή, χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα ενώ όσο πλησιάζαμε στην συμπλήρωση του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πατούσαν γκάζι και απείλησαν με τον Αγγελάκη στο 43΄, το σουτ του οποίου πέρασε σύριζα από το αριστερό κάθετο δοκάρι και με την κεφαλιά του Μιντούρη, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Η εικόνα παρέμεινε ίδια στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν πέναλτι στο 50΄ αλλά ο Ρούτσης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κεχαγιά. Αυτή η εξέλιξη αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι και μάλιστα στο 63΄ βρέθηκαν να έχουν και αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Πατσιούρας αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη λόγω σκληρού μαρκαρίσματος στον Γιαννακιτσίδη. Μάλιστα σε εκείνο το σημείο δημιουργήθηκε και μία μικρή συμπλοκή, η οποία με την παρέμβαση του κ. Παρχαρίδη τελείωσε γρήγορα. Οι παίχτες του Νίκου Μπαχαρίδη αύξησαν την πίεση, πίεζαν πιο ψηλά και τελικώς δικαιώθηκαν με τον Ρομπέρ να νικάει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανθρακικός (Μπαχαρίδης): Κεχαγιάς, Παπαχρόνης, Ρομπέρ, Ζάγγουλος, Λειβαδιώτης, Καλογρανάς (88΄ Σωτηρόπουλος), Γιαννακιτσίδης, Τοπάλι, Φουρλατάρας, Ανγωνιάδης, Νικολαϊδης (60΄ Σπηλιωτόπουλος)

FC Serres 1800 (Αποστολόπουλος):  Καστανιώτης, Πατσιούρας, Μακούσης, Πανίδης, Μιντούρης, Τριανταφύλλου, Ρούτσης, Λαπούσι, Παπίτσας (80΄ Τάντιτς), Στεφανίδης, Αγγελάκης (74΄ Πούλιος)

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.