«Ειμαστε αναγκασμενοι να βγουμε στους δρομους»

Συλλαλητήριο οργανώνουν την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής συνταξιούχοι από όλη την ΑΜΘ

Όσο πιο μαζική γίνεται, επιθυμούν να είναι η συγκέντρωση που οργανώνουν οι συνταξιούχοι της ΑΜΘ το πρωί της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
Η συγκέντρωση γίνεται στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που έχει οργανώσει η  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΣΟ) ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα, με την τελική συγκέντρωση να πραγματοποιείται στην πόλη μας.
 
 

Γιώργος Γεωργίου «Πλήττονται ξανά οι συνταξιούχοι» 

«Είναι φυσικό ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί ενάντια στους συνταξιούχους τους πλήττουν για ακόμη μια φορά» σημείωσε ο κ. Γιώργος Γεωργίου, γραμματέας της ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ, σημειώνοντας πως συνεχίζουν να πληρώνουν όλα τα βάρη της κρίσης με αποτέλεσμα τη φτωχοποίησή τους.
 
Την ίδια ώρα στον τομέα της περίθαλψης δεν υπάρχουν γιατροί ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις και τις εξετάσεις τους.
 
«Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις μειώσεις στις συντάξεις οδηγούν σε μεγάλη φτώχεια τους συνταξιούχους, που είμαστε αναγκασμένοι να βγούμε στους δρόμους» τόνισε ο κ. Γεωργίου για να εκφράσει την ελπίδα πως θα υπάρξει μια σημαντική προσέλευση την Πέμπτη, μιας και υπάρχει καλή παράδοση στην Κομοτηνή, υπενθυμίζοντας πως ήταν ικανοποιητική η συμμετοχή στην συγκέντρωση που είχε γίνει στις 7 Μαρτίου φέτος.
 
«Ας μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος, φοβάται να βγει στο δρόμο μην χάσει και αυτά που έχει, βέβαια δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση γιατί έτσι και αλλιώς δεν έχει τίποτα πλέον, τι να χάσει;» πρόσθεσε σκωπτικά κλείνοντας την τοποθέτησή του.
 
 

Σάββας Ναλμπάντης «Η συμμετοχή στη συγκέντρωση θα είναι μεγάλη» 

Την πεποίθηση πως η συμμετοχή στη συγκέντρωση θα είναι μεγάλη εξέφρασε ο κ. Σάββας Ναλμπάντης, Αντιπρόεδρος του συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων υπαλλήλων Ροδόπης και αυτό γιατί οι επανειλημμένες μειώσεις που έχουν γίνουν στις συντάξεις των Δημοσίων Υπαλλήλων είναι πολύ μεγάλες εδώ και χρόνια, έχοντας φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα.
 
«Έγιναν μειώσεις γιατί μας έλεγαν ότι θα υπάρξει καλύτερη περίθαλψη αλλά δεν τις βλέπουμε, μας είπαν ότι οδηγούν σε θέσεις εργασίας για τα παιδιά και τα εγγόνια μας που δεν τις βλέπουμε» σημείωσε, για αυτό και πλέον είναι αγανακτισμένοι και αντιδρούν με αυτό τον τρόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.