«Ειμαι υποψηφιος για το δημο Ξανθης»

«Εγώ θα είμαι δήμαρχος όλων. Δεν υπάρχει διαχωρισμός στη δική μου αντίληψη. Και το πιο σημαντικό είναι ότι θα δώσω ένα τέλος στις αδικίες που γίνονται εις βάρος διαφόρων ομάδων», δηλώνει στην εφημερίδα «Οτουκέν» ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ξάνθης κ. Αχμέτ Φαϊκογλου ο οποίος ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για το δήμο Ξάνθης. Τις δηλώσεις του φιλοξενεί σήμερα η σελίδα σε μετάφραση Σιμπέλ Χατζή Αλή…

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ξάνθης κ. Αχμέτ Φαϊκογλου ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για το δήμο Ξάνθης. Ο κ. Φαϊκογλου θα κατέβει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο λόγος που τον οδήγησε να πάρει μια τέτοια απόφαση είναι η αδικία που υφίσταται εδώ και χρόνια μεταξύ πλειονότητας και μειονότητας όσον αφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Εδώ και χρόνια καθώς παρατηρώ αυτά που συμβαίνουν γύρω μου, είδα ότι δεν γίνεται μια δίκαιη κατανομή υπηρεσιών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μετά από την επιθυμία και της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο.

Πραγματικά η απόφαση αυτή με παροτρύνει να δουλέψω με την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα και στο κοντινό μέλλον όπως συνέβη άλλωστε και στο παρελθόν. Είναι ένα προνόμιο να υπηρετείς τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Παράλληλα είμαι της άποψης ότι δεν χωράνε πολιτικές διακρίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πρέπει να προσφέρονται σε όλους τους πολίτες ίσες υπηρεσίες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο δήμος Ξάνθης δεν ικανοποίησε αυτή την ανάγκη ή δεν μπόρεσε να την ικανοποιήσει. Δεν υπάρχει στον δήμο ούτε ένας σκουπιδιάρης από την μειονότητα.

Η δημοτική αρχή πρέπει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλους τους δημότες της, ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους. Οι πολιτικές αντιλήψεις πρέπει να είναι μακράν της τοπικής αυτοδιοίκησης διαφορετικά είναι επόμενο να δημιουργηθεί μια άνιση κατάσταση, όπως συμβαίνει σήμερα. Και αυτό δεν είναι καθόλου καλό.

Πρέπει να παρέχονται ίσες υπηρεσίες σε όλους τους δημότες του δήμου Ξάνθης ανεξάρτητα από την ταυτότητά τους. Όλοι είναι ίσιοι και ίδιοι, είτε είναι Έλληνες, είτε είναι παλιννοστούντες, είτε είναι Τούρκοι. Ο άνθρωπος όπου και να πάει έχει το δικαίωμα να επωφεληθεί από οποιαδήποτε υπηρεσία.

Ο σκοπός μου είναι να δημιουργήσω μια πόλη περισσότερο βιώσιμη. Μια Ξάνθη όπου επικρατεί ειρήνη και γαλήνη μεταξύ των πολιτών. Όπως ο Νίκος οδηγεί ένα απορριμματοφόρο έτσι και ο Βίκτωρ, και ο Μεχμέτ να έχει το δικαίωμα να προσληφθεί σε μια θέση εργασίας και να πηγαίνει ψωμί στο σπίτι του. Έτσι πιστεύω εγώ. Ποτέ στη ζωή μου δεν ξεχώρισα τους ανθρώπους. Και τότε που ήμουν βουλευτής έτρεχα για τις δουλειές των ελλήνων συμπολιτών μου στην Αθήνα. Ήμουν ένας βουλευτής, όχι μόνο της μειονότητας αλλά όλων των ανθρώπων. Αλλά επειδή τα δικά μας προβλήματα ήταν περισσότερα απαιτούσε περισσότερο αγώνα και εγώ αυτό έκανα.

Εφόσον γίνω μια μέρα δήμαρχος κανείς να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θα αγωνιστώ πάλι για να μη χαλάσουν οι ισορροπίες. Έχω τη δύναμη να αλλάξω την υφιστάμενη ανισότητα όσον αφορά στην παροχή δημοτικών υπηρεσιών. Εδώ και χρόνια που είμαι μέσα στην πολιτική είδα και έζησα πολλά. Η δημοτική αρχή της Ξάνθης εξακολουθεί να είναι με το μέρος του δυνατού, όπως συνέβαινε εξάλλου και στο παρελθόν. Δεν έχουμε ούτε έναν αντιδήμαρχο. Πού είναι λοιπόν η ίση και δίκαιη διοίκηση; Δεν μπορούμε να φτάσουμε πουθενά κρύβοντας την αλήθεια και πολύ περισσότερο κάνοντας διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μακριά από οποιαδήποτε πολιτική αντίληψη, δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για το δικό μας δήμο. Η πολιτική και ο φανατισμός έχει επικρατήσει παντού. Τις προάλλες οι παλιννοστούντες εισέβαλαν στον δήμο Ξάνθης. Ασφαλώς και υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για να φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο. Φέρατε αυτούς τους ανθρώπους εδώ πέρα και τους αφήσατε στη μέση, και αυτοί είναι συμπολίτες μας και δεν μπορούμε να τους παραβλέπουμε. Εγώ θα είμαι δήμαρχος όλων. Δεν υπάρχει διαχωρισμός στη δική μου αντίληψη. Και το πιο σημαντικό είναι ότι θα δώσω ένα τέλος στις αδικίες που γίνονται εις βάρος διαφόρων ομάδων.

Ως μέλη της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης περάσαμε και εξακολουθούμε να περνάμε από διάφορες καταστάσεις. Είναι απαράδεκτο να συνεχίζονται οι αδικίες του παρελθόντος. Αυτό με έβαλε σε στοχασμούς όσον αφορά στην υποψηφιότητά μου και μετά από τις πιέσεις των μελών της μειονότητας δέχθηκα να κατεβώ στις εκλογές με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο. Το να κατεβώ στις εκλογές με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο ήταν επιθυμία των μελών της μειονότητας και εγώ δεν μπόρεσα να τους αρνηθώ. Άρα με είχαν ανάγκη και εγώ δεν μπορούσα να σιωπώ μπροστά σε ένα τέτοιο κάλεσμα.

Θέλω την υποστήριξη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και ιδιαίτερα των συμπολιτών μου στην Ξάνθη. Μαζί θα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν την άδικη κατάσταση. Ξέρω ότι δεν θα είμαι μόνος μου σε αυτήν την δύσκολη διαδρομή, την οποία ξεκίνησα μετά από την επιθυμία των συμπολιτών μου που βρίσκουν πάντα τον σωστό δρόμο. Όταν ήμουν βουλευτής το έζησα αυτό και προσπάθησα όσο μπορώ να τους βοηθήσω. Αν δεν με επιπλήττουν σε αυτήν μου προσπάθεια θα δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω για αυτούς.

Τέλος ζητώ την υποστήριξη όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα των Τούρκων σε αυτή την δύσκολη διαδρομή. Θέλω να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά ότι θα φανώ αντάξιος στις ανάγκες και στις απόψεις όλων. Είναι στο χέρι μας να δημιουργούμε πόλεις και γειτονιές περισσότερο ανθρώπινες. Αλλά για να μπορεί να γίνει αυτό πρέπει να λειτουργούμε μαζί» κατέληξε ο κ. Φαϊκογλου.

Οτουκέν

13/01/2006

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.