«Ειμαι πεπεισμενος οτι το τελικο αποτελεσμα της υποθεσης θα ειναι συμφωνο με την σωστη και χωρις παρερμηνειες εφαρμογη του νομου»

Δεύτερη ανακοίνωση από τον Σ. Δαμάδογλου για την υπόθεση της αντικατάστασης στη Μουφτεία Διδυμοτείχου

Δεύτερη ανακοίνωση εξέδωσε ο κ. Σερίφ Δαμάδογλου σχετικά με την υπόθεση της παύσης του από τη Μουφτεία Διδυμοτείχου που έχει λάβει τη δικαστική οδό. Ο κ. Δαμάδογλου συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
 
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με δημοσιεύματα που θέλουν την διατήρηση της παύσης μου από τα καθήκοντά μου μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσής μου από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιθυμώ να γνωστοποιηθούν τα κάτωθι:
 
Κατατέθηκε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης η με αριθμό έκθεσης κατάθεσης δικογράφου ΑΚ 9/03-01-2017, αίτηση ακύρωσής μου, κατά της με αριθμό 707/21.12.2016 αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης καθώς και η με αριθμό έκθεσης κατάθεσης δικογράφου ΑΝ2/03-01-2017 αίτηση αναστολής μου με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.
 
Επί της ανωτέρω αιτήσεως αναστολής χορηγήθηκε από το Αρμόδιο Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης προσωρινή διαταγή διατάσσοντας την αναστολή εκτελέσεως της με αριθμό 707/21.12.2016 αποφάσεως του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης μέχρι να επιληφθεί της αιτήσεως αναστολής το Αρμόδιο Δικαστήριο (Συμβούλιο της Επικρατείας). Επί της ανωτέρω προσωρινής διαταγής κατατέθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης η από 27/01/2017 αίτηση ανάκλησης της χορηγηθείσας προσωρινής διαταγής η οποία απορρίφθηκε επικυρώνοντας την χορηγηθείσα προσωρινή διαταγή.
 
Κατόπιν των ανωτέρω μου κοινοποιήθηκε έγγραφο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στηριζόμενο σε εσφαλμένη νομική ερμηνεία με το οποίο μου έγινε γνωστό ότι εφόσον το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης ως αποκλειστικώς αρμόδιο για την εκδίκαση της παύει να παράγει οποιοδήποτε έννομο αποτέλεσμα η χορηγηθείσα από 26/01/2017 προσωρινή διαταγή του Αρμοδίου Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο ο Πρόεδρος του Β' Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης εξέδωσε κατόπιν της από 24/02/2017 και με αριθμό κατάθεσης δικογράφου 4/20/02/2017 αιτήσεως μου για την ερμηνεία ισχύος της από 26/01/2017 χορηγηθείσας προσωρινής διαταγής την με αριθμό 137/2017 απόφαση σύμφωνα με την οποία αποφαίνεται ως προς την διάρκεια της χορηγηθείσης αναστολής εκτελέσεως της υπ' αριθμ. 707/21/12/2016 αποφάσεως του Γενικού Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, ότι αυτή εξικνείται έως ότου αποφανθεί επί της αιτήσεως αναστολής, το Αρμόδιο Δικαστήριο (Συμβούλιο της Επικρατείας).
 
Εκ των ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης προέβη σε λανθασμένη ερμηνεία της απόφασης προσωρινής διαταγής που χορηγήθηκε την 26/01/2017 και η αναστολή της παύσης από τα καθήκοντα μου ισχύει από την ημέρα έκδοσης της προσωρινής διαταγής, ήτοι την 26/01/2017 έως ότου αποφανθεί επί της αιτήσεως αναστολής, το Αρμόδιο Δικαστήριο (Συμβούλιο της Επικρατείας) και όχι έως την ημέρα που παραπέμφθηκε η υπόθεση στο Δικαστήριο αυτό. Ας μην ξεχνάμε ότι η Δικαιοσύνη είναι το καθοριστικό αγαθό σε μία κοινωνία. Είμαι πεπεισμένος ότι το τελικό αποτέλεσμα της υπόθεσης θα είναι σύμφωνο με την σωστή και χωρίς παρερμηνείες εφαρμογή του νόμου. Χαιρετώ την απόφαση και επιστρέφω για να συνεχίσω ένα έργο τριακονταετίας στο οποίο έχω αφιερωθεί».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.