«Ειμαι ετοιμη να συνεργαστω με ολους»

Συνεντεύξεις των αντινομαρχών Σιμπέλ Μουσταφάογλου και Αχμέτ Χατζηοσμάν από την εφημερίδα «Τουρουντζού – Τζουμχουριέτ» σε μετάφραση Σιμπέλ Χατζή Αλή φιλοξενεί σήμερα η σελίδα. Σε αυτές και οι δύο αφού αναφέρονται στα καθήκοντα που ανέλαβαν στο νέο νομαρχιακό συμβούλιο τοποθετούνται και στο θέμα της υποψηφιότητάς τους ως βουλευτών, θέμα που τελευταίως συζητείται ευρέως…

Σιμπέλ Μουσταφάογλου, αντινομάρχης

«Είμαι έτοιμη να συνεργαστώ με όλους»

Έτοιμη να συνεργαστεί με όλους δηλώνει η αντινομάρχης κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου προκειμένου να εκπληρώσει επαξίως τα καθήκοντά της. Από την άλλη, όσον αφορά στην υποψηφιότητά της ως βουλευτή, τονίζει ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθούν αυτά τα θέματα…

Η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου ενώ υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα αναλαμβάνει τη θέση του αντινομάρχη, ευχαρίστησε το νομάρχη Ροδόπης κ. Άρη Γιαννακίδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της διαβεβαιώνοντας ότι θα φανεί αντάξια.

«Όσο και αν την προηγούμενη τετραετία υπήρξα νομαρχιακή σύμβουλος, η αντινομαρχία είναι μεγαλύτερη ευθύνη. Έχω αναλάβει τον τομέα της Υγείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και του Τουρισμού. Βέβαια είναι περιορισμένες οι αρμοδιότητές μας στον τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης.

Ειδικά το θέμα της εκπαίδευσης ανήκει στο αρμόδιο υπουργείο. Εμείς κάνουμε, μόνον καινούργια κτήρια.

Δηλαδή στην ουσία δεν έχουμε και πολλές αρμοδιότητες. Και στον τομέα της Υγείας, όπως γνωρίζετε, η Κοινωνική Υπηρεσία υπάγεται σε μας.

Όσον αφορά στον πολιτισμό δεν έχουν γίνει σημαντικά πράγματα μέχρι σήμερα. Εξάλλου ως νομαρχία δεν είχαμε και ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό για τον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.

Αλλά εν όψει της νέας τετραετίας ορίστηκε ένα συγκεκριμένο κονδύλι από τον προϋπολογισμό.

Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό που υπάρχει σ’ αυτό τον τομέα σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης και την Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου. Επίσης θα συνεργαστούμε και μ’ όλους τους συλλόγους του νομού μας. Θέλουμε να τα αναλάβουμε μια κοινή πρωτοβουλία με την Τουρκία. Αλλά προς το παρόν είναι νωρίς να ανακοινώσουμε αυτά.

Θα κάνουμε κάποια έργα σχετικά και με τις γυναίκες. Σε αυτό το σημείο θέλω να δηλώσω ότι είμαι ανοιχτή και στις προτάσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Είμαι ανοιχτή για κάθε πρόταση από οποιονδήποτε. Είμαι έτοιμη να συνεργαστώ με τους βουλευτές, τους δημάρχους, τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, εμείς τώρα μπορούμε να τους βοηθήσουμε και σε συγκεκριμένο βαθμό. Αν όμως δημιουργηθεί ένα τέτοιο ταμείο, θα υπάρχει δυνατότητα να τους βοηθήσουμε περισσότερο».

Η κ. Μουσταφάογλου
στην ερώτηση «μετά από τα καθήκοντα του αντινομάρχη, και μάλιστα είστε η πρώτη γυναίκα αντινομάρχης, θα είστε και η πρώτη γυναίκα υποψήφια βουλευτής;» απάντησε: «Είναι ακόμα νωρίς για να συζητήσουμε αυτά τα θέματα. Εγώ ως γυναίκα ανέλαβα τη θέση του αντινομάρχη και προς το παρόν θέλω να είμαι εκεί που είμαι. Δηλαδή πρώτα να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου ως αντινομάρχης. Ως ένα άτομο που είναι μέσα στην πολιτική είμαι εδώ για να προσφέρω. Θέλω να προχωράω βήμα – βήμα. Πριν τέσσερα χρόνια εκλέχτηκα νομαρχιακή σύμβουλος και τώρα ανέλαβα τα καθήκοντα του αντινομάρχη.

Οπωσδήποτε ο καθένας έχει κάποιο όνειρο. Έχω και εγώ. Αλλά όπως είπα ακόμα είναι πολύ νωρίς…».

Αχμέτ Χατζηοσμάν, αντινομάρχης

«Αυτά που δεν τα ολοκληρώσαμε την προηγούμενη τετραετία θα τα κάνουμε σ’ αυτήν»

Ο κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος ανέλαβε και στη νέα τετραετία καθήκοντα αντινομάρχη, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τους πολίτες, όπως και την προηγούμενη τετραετία. Σχετικά με την υποψηφιότητά του ως βουλευτής μετέφερε ότι θα είναι εκεί που θέλει να τον δει ο κόσμος.

«Θα προσπαθήσουμε όσο περνάει από το χέρι μας να βοηθήσουμε τα χωριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Και σ’ αυτήν την τετραετία, όπως την προηγούμενη, σε συνεργασία με τον νομάρχη Ροδόπης κ. Άρη Γιαννακίδη θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλά πράγματα για τον τόπο μας.

Όσον αφορά στο αν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής, επειδή ήταν ψηλό το ποσοστό των ψήφων που πήρα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, το θέμα αυτό συζητείται από τον κόσμο. Νομίζω ότι είναι μια κατάσταση που προέκυψε από τη λογική ότι τα κόμματα προτιμούν αυτούς που έχουν πάρει πολλούς ψήφους. Αλλά αν θα είναι κάποιος υποψήφιος βουλευτής δεν εξαρτάται από τη θέληση ενός ή τριών ή τεσσάρων ατόμων. Κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει ο χρόνος. Είμαι εδώ για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης είμαι έτοιμος να είμαι εκεί που θέλει να με δει η κοινωνία. Αν με θέλει ως σκουπιδιάρη θα είμαι, αν με θέλει ως διοικητή θα είμαι και αν θέλει να είμαι στην Αθήνα θα είμαι εκεί. Θα συνεχίσω το δρόμο μου προς αυτή την κατεύθυνση».

Εθιμοτυπικές επισκέψεις από τον γενικό πρόξενο Ντεμιρέρ

Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέρ, στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιεί στην περιοχή, επισκέφθηκε τους αντινομάρχες κ.κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, Σιμπέλ Μουσταφάογλου στα γραφεία τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά τους. Ο γενικός πρόξενος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε για τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες των αντινομάρχων.

Ο γενικός πρόξενος Ντεμιρέρ επισκέφθηκε το νέο μουφτή της Ξάνθης

Ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέρ επισκέφθηκε τον «νεοεκλεγέντα μουφτή Ξάνθης», κ. Αχμέτ Μετέ.

Ο κ. Ντεμιρέρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχάρη τον κ. Μετέ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Στη σύντομη ομιλία του τόνισε τη σημασία που παίζει η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο γενικός πρόξενος μετέφερε στον κ. Μετέ και τα συγχαρητήρια μηνύματα του Προέδρου Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ, του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών κ. Αμπντουλλάχ Γκιούλ.

Τουρουντζού Τζουμχουριέτ

11/01/2007

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.