Εικοσι τονους με ειδη πρωτης αναγκης στην Ειδομενη

Έστειλαν η Μουφτεία Κομοτηνής και Ξάνθης σε συνεργασία με τις Διαχειριστικές Επιτροπές Μουσουλμανικών Περιουσιών Κομοτηνής και Ξάνθης και την εταιρεία «Λαγάκης»

Είκοσι τόνους τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή της Ειδομένης, κατάφεραν να συγκεντρώσουν μέσα από σχετικό έρανο η Μουφτεία Κομοτηνής και η Μουφτεία Ξάνθης, σε συνεργασία με τις Διαχειριστικές Επιτροπές Μουσουλμανικών Περιουσιών Κομοτηνής και Ξάνθης.
 
Ο έρανος για την στήριξη και την συμπαράσταση των δοκιμαζομένων προσφύγων της Ειδομένης πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με την συμμετοχή σύσσωμων των τοπικών κοινωνιών Κομοτηνής και Ξάνθης και με το ποσό που συγκεντρώθηκε αγοράστηκαν είδη πρώτης ανάγκης βάρους 20 τόνων, τα οποία περιλαμβάνουν γάλατα μακράς διαρκείας, τρόφιμα, φρούτα, είδη υγιεινής και ρούχα.
 
Την προσπάθεια των Μουφτειών ενίσχυσε και η εταιρεία Λαγάκης, που προσέφερε επίσης έναν αρκετά μεγάλο όγκο ειδών, με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια των ανθρώπων αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη. «Ευχή όλων μας είναι η πρωτοβουλία αυτή των Μουφτειών και της εταιρείας μας να βρει μιμητές γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει τις πατρίδες τους, έχουν χάσει ανθρώπους τους και χρειάζονται την βοήθειά μας» επεσήμανε η εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Κωνσταντίνα Παπουλιά.
 
Από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ξεκίνησαν χθες το πρωί με προορισμό την Ειδομένη, τα συγκεντρωθέντα προϊόντα με επτά φορτηγά και τρία ημιφορτηγά. 

Μέτσο Τζεμαλή «Ευχαριστούμε θερμά το λαό μας που δεν άφησε μόνους αυτούς τους αδικημένους ανθρώπους, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή αφήνοντας υποχρεωτικά πίσω τις πατρίδες τους»

Εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή ο οποίος ευχαρίστησε με τα θερμότερα λόγια όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής. «Ευχαριστούμε θερμά το λαό μας που δεν άφησε μόνους αυτούς τους αδικημένους ανθρώπους, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, αφήνοντας υποχρεωτικά πίσω τις πατρίδες τους» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος ευχόμενος «ο Ύψιστος Θεός να τους δώσει δύναμη και κουράγιο καθώς και μια καλύτερη ζωή».
 
Μάλιστα ο σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής αναφέρθηκε σε δύο εδάφια του Κορανίου, που υπογραμμίζουν ότι «όποιος κάνει καλοσύνη για τα αδέρφια και τον συνάνθρωπό τους, αυτή η καλοσύνη θα τον βρει» και πως «οι άνθρωποι μπορεί να ξεχωρίζουν λόγω εθνικότητας ή θρησκείας, αλλά στην ουσία όλοι μας είμαστε αδέρφια», ευχόμενος τέλος «ο πόλεμος στη Συρία να τερματιστεί άμεσα και να επικρατήσει ευημερία και ειρήνη». 

Μεχμέτ Σινίκογλου «Είμαστε όλοι τα παιδιά του Αδάμ και επομένως πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον»

Με τα λεγόμενα του κ.Τζεμαλή συντάχθηκε και ο Μουφτής Ξάνθης κ. Μεχμέτ Σινίκογλου ο οποίος μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων από την αρχή έως και το τέλος, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι η παροχή βοήθειας σε όλους τους αδικημένους ανθρώπους. «Είμαστε όλοι τα παιδιά του Αδάμ» τόνισε ο ίδιος για να επισημάνει πως «πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.