Εικονες «πολιορκιας» κατα τη διανομη τροφιμων στο Πολυλειτουργικο κεντρο

Οι δικαιούχοι άρχισαν να συρρέουν από τις 7.30 το πρωί, ενώ η διανομή θα ξεκινούσε στις 11

Εικόνες, που αντανακλούν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εκατοντάδες νοικοκυριά και στην περιοχή μας, δημιουργήθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης μπροστά από το Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, με αφορμή τη διανομή ειδών παντοπωλείου από τη διεύθυνση κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Κομοτηνής. Δικαιούχοι της βοήθειας, η οποία περιλάμβανε κοτόπουλα, φασόλια, ζάχαρη, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, ήταν μόνο οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ/FEAD). Επρόκειτο ωστόσο για περισσότερες από 2.000 οικογένειες στα όρια του δήμου Κομοτηνής και για περίπου 6.000 άτομα συνολικά. Παρόλο που είχε καθοριστεί πως η διανομή θα γινόταν σε τρεις ημέρες, οι περισσότεροι δικαιούχοι έσπευσαν από την πρώτη ημέρα στο Πολυλειτουργικό Κέντρο, ενώ αρκετοί από αυτούς, στην αγωνία τους μήπως δεν προλάβαιναν να παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούσαν, άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 7.30 το πρωί, σχεδόν τρεισήμισι ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της διανομής. Επιπλέον, στο Πολυλειτουργικό συνέρρεαν και πολίτες που δεν ήταν ωφελούμενοι του προγράμματος ΤΕΒΑ, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν το έργο των λιγοστών υπαλλήλων και των εθελοντών, που ανέλαβαν να συνδράμουν στη διαδικασία. Με το κτίριο να «πολιορκείται» από κάποια στιγμή κι ύστερα, στο σημείο προσέτρεξαν για να συνδράμουν στην ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας αστυνομικοί, αλλά και δόκιμοι αστυφύλακες, μετά από εντολή του αστυνομικού διευθυντή Ροδόπης.
 

Ευτυχώς, παρά τις μικροεντάσεις και τα σπρωξίματα, που προέκυψαν, η κατάσταση παρέμεινε υπό έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της διανομής, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Στο διάστημα αυτό εξυπηρετήθηκαν τελικά πάνω από τους μισούς δικαιούχους, ενώ σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διανομή των προϊόντων στους υπόλοιπους.
 
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, δήλωσε ικανοποιημένος από την έκβαση της όλης διαδικασίας, επισημαίνοντας τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωναν από τη μια o μεγάλος όγκος των δικαιούχων και από την άλλη οι εξίσου μεγάλες ποσότητες των διανεμόμενων προϊόντων. Έσπευσε δε να ευχαριστήσει τους υπαλλήλους και τους εθελοντές, που εργάστηκαν εντατικά τις τελευταίες ημέρες για την προετοιμασία της διανομής, καθώς επίσης τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης, κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη, για την πολύτιμη συνδρομή των ανδρών της αστυνομίας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.