Εικονες εγκαταλειψης στην παραλια Φαναριου

Οι παραλίες της ΕΤΑΔ απαξιώνονται συνεχώς, μαζί με το τοπικό τουριστικό προϊόν

Για τις εικόνες της εγκατάλειψης που αντιμετωπίζουν όσοι βρίσκονται στην παραλία Φαναρίου, έχουμε γράψει επανειλημμένα, και είναι λυπηρό όταν πρέπει να επανερχόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα ξανά και ξανά.
 
Όμως αν θέλουμε ως περιοχή να θεωρήσουμε ότι η παραλία Φαναρίου αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τον τουρισμό στη Ροδόπη, τότε δεν αρκούν μόνο οι δεσμεύσεις και οι διαγωνισμοί για τους χώρους, που δεν γνωρίζουμε πότε και αν θα υλοποιηθούν.
 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τόσο τα δύο ακίνητα στην παραλία Φαναρίου (το παλιό Ακρογιάλι) τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένη κατάσταση… απαξίωσης, η οποία μπορεί δυνητικά να απομακρύνει και επίδοξους επενδυτές, μιας και στο υψηλό κόστος του μισθώματος, θα πρέπει να υπολογίσουν και το κόστος ανακατασκευής των συγκεκριμένων οικισμάτων, τα οποία, μετά από αρκετό διάστημα εγκατάλειψης, δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητο.
 
Την ίδια ώρα το παλιό μπαράκι που βρίσκεται παραδίπλα, μπορεί να αποτελέσει αξιοπερίεργο αξιοθέατο για τους περαστικούς, μιας και το μισό βρίσκεται εντός που παρακείμενου πάρκινγκ, και κομμάτια του έχουν παραμείνει στην παραλία, ατάκτως ερριμμένα, να ασχημαίνουν το τοπίο και να αποτελούν και κίνδυνο για όσους χρησιμοποιήσουν την παραλία.
 

Η αξιοποίηση της παραλίας, αν αυτή γίνει μιας και τα εμπόδια, παρά την νεόκοπη διάθεση συνεργασίας της ΕΤΑΔ με τους τοπικούς φορείς, παραμένουν πολλά, θα είναι ένα πλεονέκτημα για όλη την περιοχή και τους κατοίκους της, όμως προς το παρόν η αξιοποίηση είναι λίγο σαν το τέλος της λιτότητας στη χώρα μας: συνεχώς στον ορίζοντα, ποτέ όμως δεν έρχεται πιο κοντά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.