Εικονες απο ενα hot spot

Φωτογραφίες από το hotspot που έχει διαμορφωθεί στην Λάρισα και συγκεκριμένα σε έκταση του στρατοπέδου  «Ευθυμιόπουλου» στην περιοχή του Κουτσόχερου μοιράστηκε με τον «ΠτΘ» αναγνώστης μας.
 
Πρόκειται για έναν προσωρινό καταυλισμό φιλοξενίας των προσφύγων χωρητικότητας έως και 2000 ατόμων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στο οποίο φιλοξενούνται σήμερα περίπου 1649 πρόσφυγες και μετανάστες, 450 εκ των οποίων είναι παιδιά και 50 βρέφη. Πρόκειται κυρίως για πολυμελείς οικογένειες, στην πλειοψφία τους από την Συρία, η εγκατάσταση των οποίων ξεκίνησε στις αρχές του Μαρτίου από το Λιμάνι του Πειραιά.
 
Οι εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου πραγματοποιήθηκαν από Μηχανήματα του Μηχανικού της 1ης Στρατιάς, που έστησαν περίπου 400 σκηνές, κάθε μία εκ των οποίων έχει σπαστά κρεβάτια και οι διαμένοντες σε αυτές κατά την άφιξή τους στον χώρο προμηθεύονται αδιάβροχα, υπνόσακους και κουβέρτες. Επίσης έχει αναπτυχθεί και ένας στεγασμένος κοινόχρηστος χώρος, ενώ έχουν τοποθετηθεί 80 χημικές τουαλέτες και 25 λουτρά.
 
Τις προσπάθειες του στρατού ενισχύουν καθημερινά σύλλογοι, φορείς και αλληλέγγυοι από όλη την Θεσσαλία, ενώ στον χώρο βρίσκονται και ιατρικά κλιμάκια του Ερυθρού Σταυρού και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.
 
Οι εικόνες μιλούν όμως από …μόνες τους! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.