Ειδικη μνεια για την προσβασιμοτητα ως ευκαιρια για ολη την πολη ελαβε η Κομοτηνη

Στα βραβεία Προσβάσιμης Πόλης 2021

Ειδική μνεία για την προσβασιμότητα ως ευκαιρία για όλη την πόλη στα βραβεία προσβάσιμης πόλης 2021 έλαβε η Κομοτηνή, κατά την διαδικτυακή τελετή που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου.

Το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι πόλεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους, προάγει την ισότιμη πρόσβαση στην αστική ζωή για τα άτομα με αναπηρία και παρέχει στις τοπικές αρχές τη δυνατότητα προώθησης και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών.

Η Κομοτηνή υπεβαλε πριν από περίπου ένα μήνα την πρότασή της, και τώρα πέρασε στην τελική φάση, μαζί με πέντε άλλες πόλεις: την Φλωρεντία από την Ιταλία, το Bremerhaven από την Γερμανία, την Gdynia και το Poznań από την Πολωνία και το Jönköping από την Σουηδία, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 1 Δεκεμβρίου.

Το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης απονέμεται κάθε χρόνο σε τρεις πόλεις: πρώτη (μοναδική νικήτρια του τίτλου «Προσβάσιμη Πόλη» για ένα συγκεκριμένο έτος), δεύτερη και τρίτη θέση, ενώ φέτος απονεμήθηκαν και τρείς ειδικές μνείες, μία από τις οποίες έλαβε η Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.