Ειδικες προβλεψεις για τις παραμεθοριες περιοχες στον νεο Αναπτυξιακο Νομο

Υποσχέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος - Σε συνάντηση με φορείς του Έβρου που είχε στην Αλεξανδρούπολη

Συνάντηση με φορείς του Έβρου είχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος στην Αλεξανδρούπολη, όπου άκουσε τα παράπονά τους για το σχεδιαζόμενο ασφαλιστικό, δεσμευόμενος ότι μέσα από το νέο ΕΣΠΑ και τον νέο Αναπτυξιακό θα προωθηθεί η ανάπτυξη στην περιοχή, μιλώντας μάλιστα και για ειδικά κριτήρια για τις παραμεθόριες περιοχές.
 
Τη συνάντηση οργάνωσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και σε αυτή συμμετείχαν φορείς του εμπορικού, επαγγελματικού και αγροτικού κόσμου του Έβρου, πολλοί από τους οποίους πρόσφατα υπέγραψαν κοινό ψήφισμα, στο οποίο τονιζόταν πως το νέο ασφαλιστικό οδηγεί στην εξόντωση και τον αφανισμό των επιχειρήσεων, των επιστημονικών και τεχνικών επαγγελματιών, των γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων και εν γένει όλων των ελεύθερων επαγγελματιών του Νομού Έβρου.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Φάμελλος, παρουσία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου, τόνισε πως αυτή τη στιγμή το ασφαλιστικό αποτελεί ένα κείμενο προς διαπραγμάτευση, για αυτό και ζήτησε τις δικές τους προτάσεις και παρατηρήσεις ώστε να ενταχθούν στη διαπραγμάτευση.
 
Σημείωσε δε, φέρνοντας ως παράδειγμα τη στήριξη κάποιων από τους κοινωνικούς εταίρους στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση, πως το ιδανικότερο θα ήταν να παρουσιαστεί ένα συμπαγές μέτωπο απέναντι στους δανειστές, ώστε να κρατηθούν όσο το δυνατόν πιο ψηλά οι συντάξεις.
 
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, επιθυμεί να κρατήσει τις συντάξεις όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται, θεωρώντας πως τα χρήματα επιστρέφουν άμεσα στην αγορά, ενώ εξέφρασε την άποψη πως το νέο σύστημα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος για τα επόμενα 30 χρόνια.
 
Σημείωσε δε πως δημοσιονομικά τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο και με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πίσω μας εστιάζουν στο νέο ΕΣΠΑ, που ανοίγει για την επιχειρηματικότητα τέλη Ιανουαρίου, καθώς και τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, στον οποίο διαβεβαίωσε πως θα υπάρχουν ειδικά κριτήρια για παραμεθόριες περιοχές, ειδικά για περιοχές 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
 
Βέβαια όλα αυτά αναμένεται να συζητηθούν και κατά την επίσκεψη του υφυπουργού ανάπτυξης, επισκέψεις του οποίου προγραμματίζονται αυτό το διάστημα.
 
Από την πλευρά τους οι φορείς επανέλαβαν την ανησυχία τους για το ασφαλιστικό, θεωρώντας πως περιορίζει σημαντικά τα εισοδήματα σε συνδυασμό με τη φορολογία, οδηγώντας ολόκληρους κλάδους σε εξαφάνιση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.