Εγκριθηκε το τοπικο ρυμοτομικο σχεδιο για την στεγαση των Ποντιων

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Σαπών εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο για τη στέγαση των Ποντίων προσφύγων στο χώρο του προσωρινού οικισμού Σαπών.

Η έκταση βρίσκεται στην περιοχή «Αλώνια» στις Σάπες, βόρεια της πόλης και έχει παραχωρηθεί στο ΕΙΥΑΠΟΕ από το Δήμο Σαπών, προκειμένου να υλοποιηθεί το στεγαστικό πρόγραμμα που αφορά τους Ποντίους πρόσφυγες που διαμένουν στην περιοχή.

Το συνολικό εμβαδόν της έκτασης που πολεοδομείται είναι 39,433 εκ. των οποίων 19,704 είναι οικοδομήσιμα.

Σύμφωνα με την δήλωση του Δημάρχου Σαπών ,κ. Ντίνου Χαριτόπουλου, στον ΠτΘ «από το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο για τη στέγαση των Ποντίων προσφύγων προκύπτουν 62 συνολικά οικόπεδα από περίπου 250 τ.μ. το καθένα έως και 450-500 περίπου μερικά από αυτά.

Το επόμενο βήμα είναι να εγκριθεί το σχετικό σχέδιο από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και αμέσως μετά με υπουργική απόφαση να αρχίσει να ισχύει ώστε να μπορέσουν να διατεθούν τα οικόπεδα αυτά στους Πόντιους πρόσφυγες από τις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης»
.

Αναφερόμενος στο θέμα για το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι αυτών των οικοπέδων, ο κ. Χαριτόπουλος σημείωσε: «Τα οικόπεδα θα τα λάβουν πρώτα αυτοί που είναι κάτοικοι Σαπών, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ζουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια στις Σάπες και στο Δήμο Σαπών, ακόμη και στον προσωρινό οικισμό» και συνέχισε «αν καλυφθούν οι ανάγκες αυτών των ανθρώπων, τότε θα συζητάμε και για οποιονδήποτε άλλον».

Όσον αφορά το γεγονός ότι η ανέγερση των σπιτιών θα γίνει στο χώρο του προσωρινού οικισμού όπου διαμένουν αυτή τη στιγμή οι πρόσφυγες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στους κατοίκους, ο Δήμαρχος Σαπών κ. Ν. Χαριτόπουλος ανέφερε το εξής: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα το οποίο συζητάμε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΙΥΑΠΟΕ, κ. Θ. Παπαδόπουλο για να παραχωρήσουμε σε κάποιο σημείο στους κατοίκους αυτούς μια μικρή προσωρινή μετεγκατάσταση ώστε ολοκληρώνοντας το σπίτι τους, να μην μείνουν και στο δρόμο».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.