Εγκριθηκε το ρυμοτομικο σχεδιο του Βιοτεχνικου Παρκου

Με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες, στο Δημοτικό Κατάστημα, το Δημοτικό Συμβούλιο Σαπών υπό την προεδρεία του Προέδρου του Συμβουλίου, κ. Τριαντάφυλλου Βασιλειάδη,παρουσία του Δημάρχου Σαπών,κ.Ντίνου Χαριτόπουλου, του Αντιδημάρχου, κ. Νίκου Ράπτη καθώς και εκπροσώπων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Μεταξύ των κυριότερων θεμάτων που απασχόλησαν την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Σαπών και η λήψη απόφασης για την αγορά ιδιωτικών εκτάσεων του αγροκτήματος Βελκίου που βρίσκονται στο χώρο του ΒΙΟ.ΠΑ.

Με ομόφωνη απόφαση εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το ρυμοτομικό σχέδιο του Βιοτεχνικού Πάρκου Σαπών.

Η συνολική έκταση του ΒΙΟ.ΠΑ είναι 434,87 στρέμματα, εκ των οποίων τα 304,14 είναι βιομηχανικός χώρος, τα 10,12 στρέμματα προορίζονται για κοινόχρηστες εξυπηρετήσεις, τα 120,61 στρέμματα αφορούν σε οδικό δίκτυο και πράσινο.

Σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Σαπών, στο Βιοτεχνικό Πάρκο υπάρχουν συνολικά 68 οικόπεδα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από επενδυτές για την εγκατάσταση βιοτεχνικών μονάδων ή μικρών βιομηχανιών.

Από το σύνολο των 68 οικοπέδων τα 29 είναι μεταξύ των 2.000 – 3.500 στρεμμάτων, ενώ μόνο 2 οικόπεδα είναι άνω των 8.000 στρεμμάτων.

Ακόμη το σώμα αποφάσισε την αγορά ιδιωτικών εκτάσεων, στο αγρόκτημα Βελκίου που βρίσκονται στο ΒΙΟ.ΠΑ καθορίζοντας παράλληλα και το τίμημα των εκτάσεων αυτών, σε 150.000 δρχ. το στρέμμα.

Κατά την ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η αποδοχή επιχορήγησης, ύψους 5.400.000 δρχ. από το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Ροδόπης και η συμμετοχή του Δήμου με 600.000 δρχ.

Εξάλλου το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε επιχορήγηση 1.849.332 από το πρόγραμμα ΣΑΤΑ έτους 2001 για την επισκευή και συντήρηση σχολείων και αποφάσισε την απόδοσή της στα Μουσικά Τμήματα του Δημοτικού Σχολείου Σαπών.

Επίσης το σώμα αποδέχθηκε επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 7.500.000 δρχ. και την απόδοσή της στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου «Παιδικός Σταθμός Σαπών» για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του.

Ακόμη επιχορήγηση ύψους 7.000.000 δρχ. από το ίδιο Υπουργείο, η οποία αποδίδεται στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου «Δημοτικό Στάδιο Σαπών» για λειτουργικές δαπάνες του.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προχώρησε η κατανομή πιστώσεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε εξάλλου την πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων και εποχιακών αναγκών.

Ψήφισε ακόμη πιστώσεις υπέρ της Δ.Ε.Η. για την παραλλαγή του δικτύου ηλεκτροδότησης στη Διώνη αλλά για την επέκταση του δικτύου Φ.Ο.Π. στο Έβρενο.

Επίσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε ένα θέμα εκτός της ημερήσιας διάταξης που αφορά στην δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σαπών, η κατασκευή της οποίας θα ξεκινήσει σύντομα.

Εξάλλου δόθηκε η εξουσιοδότηση του Δημάρχου Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου για την υπογραφή του συμφωνητικού μεταξύ του Δήμου Σαπών και του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.