Εγκριθηκαν οι περιβαλλοντικοι οροι για τη διασυνδεση του λιμανιου της Καβαλας με το σιδηροδρομικο δικτυο
Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του σιδηροδρομικού δικτύου με τον εμπορικό λιμένα Καβάλας, στη Νέα Καρβάλη, ενέκρινε στη συνεδρίαση της Τρίτης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος μερίδα περιφερειακών συμβούλων, που προέρχονται από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, εξέφρασαν επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο έργο, εστιάζοντας στην ενδεχομένη υποβάθμιση και τα προβλήματα, που μπορεί να προκληθούν στην κίνηση που έχει ο σιδηροδρομικός σταθμός της Δράμας.
Άρης Γιαννακίδης «Τα δυο μας λιμάνια στην αναδιαμόρφωση του χάρτη των διευρωπαϊκών δικτύων θα παίξουν ρόλο»
«Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο ότι η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτυού, που ετοιμάζεται για την επόμενη προγραμματική περίοδο στο κομμάτι από τη Θεσσαλονίκη ως τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα περνάει κι από τη Δράμα», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, κ. Άρης Γιαννακίδης, επιχειρώντας να απαντήσει στους προβληματισμούς, ενώ παράλληλα επισήμανε πως η διασύνδεση του λιμανιού της Καβάλας με το σιδηροδρομικό δίκτυο «έχει άμεση σχέση με την αναπτυξιακή ταυτότητα της Περιφέρειας». «Φαινόταν πριν από κάποιο καιρό», συνέχισε, «ότι ήταν ουτοπία να ανακαλύπτουμε ξανά τη διασύνδεση των δυο λιμανιών, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης, με το σιδηρόδρομο. Όσον αφορά τη διασύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ήδη έχει υποβληθεί ο φάκελος, αξιολογείται από τη διαχειριστική αρχή και στόχος μας είναι, εφόσον υπάρξει πλήρης ωρίμανση, μέσα στο τρέχον έτος να υπάρξει η απόφαση ένταξης του έργου». «Τα δυο μας λιμάνια στην αναδιαμόρφωση του χάρτη των διευρωπαϊκών δικτύων θα παίξουν ρόλο», κατέληξε.
Γιώργος Παυλίδης «Απαραίτητο έργο, αλλά να μην απομονωθεί η Δράμα»
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Γιώργος Παυλίδης, χαρακτήρισε απαραίτητο το συγκεκριμένο έργο, «γιατί εντάσσει το λιμάνι της Καβάλας μέσα στο δίκτυο των μεταφορών της Περιφέρειας, αλλά και των νοτιοανατολικών Βαλκανίων», παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι για την υλοποίηση αυτού «δεν μπορεί να απομονωθεί ένα τμήμα της Περιφέρειας, η Δράμα».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
