Εγκριθηκαν 51 επενδυσεις για την Περιφερεια ΑΜ-Θ

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση χθες, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008, η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη ενέκρινε 51 αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, με ύψος επένδυσης 30,9 εκατ. ευρώ, ύψος επιχορήγησης 19,4 εκατ. ευρώ και τη δημιουργία 110 νέων θέσεων εργασίας.

Αναλυτικότερα, εξετάστηκαν 56 θέματα-προτάσεις για υπαγωγή, ομόφωνα εντάχθηκαν 51 αιτήσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/04, ενώ αναβλήθηκαν 5 προτάσεις. Να σημειωθεί ότι, με την χθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε ο κύκλος των υπαγωγών των αιτημάτων που υποβλήθηκαν εντός του 2008 και υπάρχει εγκεκριμένο κονδύλιο από το αρμόδιο υπουργείο.

Στη συνέχεια, η Γνωμοδοτική Επιτροπή συζήτησε άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με τους ελέγχους, παρατάσεις και ανακλήσεις επενδύσεων που είχαν κατά το παρελθόν υπαχθεί σε διάφορους Αναπτυξιακούς Νόμους.

Από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι και σήμερα εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο 102 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 80,9 εκατ. ευρώ, με ύψος επιχορήγησης 45,4 εκατ. και πρόβλεψη για 479 νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι, στο ίδιο χρονικό διάστημα, οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε επιχειρήσεις που υπήχθησαν στον Αναπτυξιακό Νόμο και ανεγείρουν ή ολοκληρώνουν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις τους, ξεπερνούν τα 26 εκατ. ευρώ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρης Σταμάτης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Νέα πνοή και διάσταση στην επενδυτική πρωτοβουλία δίνει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με την σταθερή της απόφαση για την ενίσχυση του κλίματος της υγιούς επιχειρηματικότητας. Μια προσπάθεια που σε συνδυασμό με τις αλλαγές και τις εξελίξεις στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο, απεικονίζουν τη νέα εικόνα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τη νέα αυτή εικόνα της περιοχής αναδεικνύουμε, προβάλλουμε και έχουμε σκοπό να αξιοποιήσουμε προς όφελος του τόπου και των κατοίκων του. Να μετουσιώσουμε σε μετρήσιμο αποτέλεσμα τη νέα προοπτική και τη νέα δυναμική της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης στην προσέλκυση επενδύσεων.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουμε το επενδυτικό τοπίο, ξεκαθαρίζουμε τις παλιές υποθέσεις. Η Γνωμοδοτική Επιτροπή συζήτησε υποθέσεις που σχετίζονται με τους ελέγχους, παρατάσεις και ανακλήσεις επενδύσεων που είχαν κατά το παρελθόν υπαχθεί σε διάφορους Αναπτυξιακούς Νόμους, αλλά δεν τήρησαν το επενδυτικό τους πλάνο. Πρόθεση της Περιφέρειας είναι το ξεκαθάρισμα των εκκρεμών αυτών υποθέσεων.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι, η Περιφέρεια και τα όργανα της βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται κοντά στους επιχειρηματίες και θα είναι συμπαραστάτες και αρωγοί σε κάθε υγιή προσπάθεια και δίκαιο αίτημά τους. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η εξυγίανση της επενδυτικής πολιτικής και η αξιοπιστία της αναπτυξιακής προσπάθειας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.