Εγκριθηκαν 24 επενδυσεις για την Περιφερεια ΑΜ-Θ

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη, συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009 στην Κομοτηνή, η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 και ενέκρινε 24 αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, με συνολικό κόστος 20 εκατ. ευρώ, ύψος επιχορήγησης 10 εκατ. ευρώ και τη δημιουργία 61 νέων θέσεων εργασίας.

Αναλυτικότερα, στη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής αποφασίστηκε η υπαγωγή στον αναπτυξιακό Νόμο 24 υποθέσεων, που αφορούν την ίδρυση-επέκταση ή εκσυγχρονισμό διαφόρων επιχειρήσεων χωρικής αρμοδιότητας της περιφέρειάς μας. Τέσσερις υποθέσεις δεν υπήχθησαν λόγω μη πληρώσεων των προϋποθέσεων ενώ αποφασίστηκε επίσης η ολοκλήρωση και η έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας 14 επιχειρήσεων για τις οποίες το ποσό της επιχορήγησης (για καταβολή) θα κυμανθεί πέριξ των 4.274.527,44 ευρώ. Τέλος, αποφασίστηκε η ανάκληση 6 υποθέσεων λόγω μη τήρησης όρων των αποφάσεων υπαγωγής τους.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Δημήτρης Σταμάτης σε δηλώσεις του, πριν την ολοκλήρωση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, τόνισε τα ακόλουθα:

«Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Γνωμοδοτική Επιτροπή και εξετάζει εντάξεις, ολοκληρώσεις και απεντάξεις διαφόρων επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της υπηρεσίας, γιατί η διαδικασία ελέγχου όλης αυτής της λειτουργίας της γνωμοδοτικής επιτροπής θα διαρκέσει μέχρι αργά, είναι 24 επιχειρήσεις να ενταχθούν με κόστος επένδυσης 20 εκατ. ευρώ, 4 επιχειρήσεις είναι στη διαδικασία της απένταξης και 14 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτημα για ολοκλήρωση των έργων. Προχωρούμε με ταχύτατους ρυθμούς, μένουν ακόμη περίπου 20 αιτήματα για εντάξεις και ολοκληρώσεις για να τελειώσουμε όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια μέχρι το τέλος του 2008. Κάνουμε μια υπερπροσπάθεια τόσο οι υπηρεσίες όσο και η γνωμοδοτική επιτροπή, μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, να ανταποκριθούμε στα αιτήματα των επενδύσεων ώστε να βοηθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας, στο βαθμό που μπορούμε να βοηθήσουμε, την ανάπτυξη της περιοχής και την απορρόφηση της ανεργίας στον βαθμό που μπορεί να απορροφηθεί από τις αιτούμενες εντάξεις. Η τελευταία συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου και θα έχουμε ολοκληρώσει όλα τα αιτήματα περί εντάξεων. Αντιλαμβάνεσθε ότι ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, βαρύ έργο, που με την βοήθεια των συνεργατών και των υπαλλήλων εδώ το φέρνουμε εις πέρας. Αυτή τη στιγμή οι προτάσεις για τις επιχειρήσεις που έχουν αιτηθεί και που υπάρχει θετική γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας μας, αφορούν 61 θέσεις εργασίας».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.