Εγκαινιαστηκε ο πολυχωρος της Καπναποθηκης

Η αξιοποίηση του χώρου της Καπναποθήκης είναι πλέον πραγματικότητα, με τα εγκαίνιά της να γίνονται την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου. Η εκδήλωση των εγκαινίων, πλαισιώθηκε και με μια όμορφη μουσική εκδήλωση με μουσικούς από την πόλη μας, το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής, αλλά και από άλλες πόλεις. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη απονομή δώρων στα παιδιά των δημοτικών υπαλλήλων. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν μαζί ο απερχόμενος δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Δημήτρης Κοτσάκης, που συνέδραμε τα μέγιστα στην ολοκλήρωση αυτού του έργου, και ο νέος δήμαρχος, κ. Γιώργος Πετρίδης, που καλείται, πλέον, να το αξιοποιήσει. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Τούρκος πρόξενος, κ. Μουσταφά Σαρνίτς, η πρόεδρος του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, κ. Ζαχαρένια Δημητριάδου, που οργάνωσε τη μουσική εκδήλωση, αλλά και πολλοί γονείς και παιδιά. Άπαντες, εκτίμησαν ότι πρόκειται για ένα δήλη σημαντικό έργο για την πόλη μας και ευχήθηκαν να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δημήτρης Κοτσάκης «Σκοπός, να προσελκύσει νέα παιδιά, ώστε να εξασκήσουν το χόμπι τους, και να δώσει δυνατότητες σε επαγγελματικές»

Για έναν χώρο «πραγματικό στολίδι για την πόλη μας» έκανε λόγο ο κ. Κοτσάκης, και για έναν χώρο, που «δεν υπήρχε στην Κομοτηνή, ένα χώρο, όπου θα μπορούσαν πραγματικά να γίνονται πολλές εκδηλώσεις, ακόμα και παράλληλα». «Ο δήμος Κομοτηνής στερούνταν τόσα χρόνια αιθουσών», παρατήρησε. «Έχουμε επιτέλους πολλές αίθουσες», συνέχισε, «που μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις. Νομίζω ότι είναι στο χέρι της νέας δημοτικής αρχής να δώσει στο χώρο ζωή, να είναι ένας χώρος, όπως εγώ τον σκεφτόμουν, όταν παλέψαμε να τον πάρουμε τότε από το Υπουργείο Γεωργίας, και το πήραμε για 50 χρόνια. Να είναι ένας τόπος, όπου μπορούν να συγκατοικήσουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, χορός, ζωγραφική, γλυπτική, να γίνουν σχολές του δήμου στην κεραμική, στην υαλογραφία και τα βιτρώ. Κι αυτό με ένα και μόνο σκοπό, να προσελκύσει νέα παιδιά, ώστε να εξασκήσουν το χόμπι τους, αλλά και να δώσει σε κάποιους επαγγελματικές δυνατότητες». «Είναι στις δυνατότητες του Δήμου», κατέληξε, «να κάνουνε πολλά. Είναι στο χέρι το δικό μας, της νέας δημοτικής αρχής και κυρίως των Κομοτηναίων, να στηρίξουμε αυτόν το χώρο και να αποκτήσει τη ζωή, που πρέπει να αποκτήσει»

Γιώργος Πετρίδης «Είναι ένα από τα έργα, που χαρακτηρίζουν τη διοίκηση του κ. Κοτσάκη»

Ο κ. Πετρίδης εκτίμησε ότι πρόκειται για «ένα νέο χρηστικό χώρο για το δήμο Κομοτηνής» τονίζοντας ότι «την αξιοποίησή του θα πρέπει να τη δούμε τη χρονιά που έρχεται». «Νομίζω ότι είναι ένα από τα έργα», συνέχισε, «που χαρακτηρίζουν τη διοίκηση του κ. Κοτσάκη, αφού είναι ένα έργο που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε μέσα στη διοίκηση Κοτσάκη και σε εμάς μένει η αξιοποίησή του. Νομίζω ότι δεν μας περισσεύει χρόνος, πρέπει μέσα στο 2011 να τον διαθέσουμε με τον καλύτερο τρόπο για τις ανάγκες της Κομοτηνής». Επιχειρώντας να εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να αξιοποιηθεί το επόμενο διάστημα, εξήγησε ότι «θα έχει να κάνει με μια μεικτή χρήση από κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας». «Είναι κάτι το οποίο θα το δούμε στη συνέχεια», επισήμανε, «αλλά είναι πολύ καλό πάντως, που υπάρχει ο χώρος στην πόλη μας και είναι στη διάθεση του τοπικού δυναμικού.

Ζαχαρένια Δημητριάδου, πρόεδρος του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής «Είναι ευτύχημα το ότι τακτοποιήθηκε και τον ανέλαβε η δημοτική αρχή»

«Ο χώρος αυτός είναι πάρα πολύ ωραίος και ευρύχωρος, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάρα πολλές εκδηλώσεις», υποστήριξε η κ. Ζαχαρένια Δημητριάδου. «Είναι ευτύχημα», συνέχισε, «το ότι τακτοποιήθηκε και τον ανέλαβε η δημοτική αρχή, για να κάνουμε εκδηλώσεις μεγαλύτερες, που δεν μπορούμε να κάνουμε στο ωδείο. Γιατί το ωδείο διαθέτει μια πολύ ωραία αίθουσα, αλλά με μικρή χωρητικότητα». Τέλος εξέφρασε τη χαρά της για τη φιλοξενία των καλλιτεχνών από τη Θεσσαλονίκη, που συμμετείχαν στην πολύ ωραία μουσική εκδήλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.