Εγκαινιαστηκε η Πανελληνια Εμπορικη εκθεση «Θρακη 2009»

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα εγκαίνια της 18ης Πανελλήνιας Εμπορικής έκθεσης «Θράκη 2009», από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Δημήτρη Σταμάτη.

Η έκθεση υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ ΑΕ κατάφερε, όπως τονίστηκε από τους διοργανωτές της, να υπερκαλύψει, εν μέσω κρίσης, τον στεγασμένο χώρο των 4.000 τ.μ. του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), ενώ προσέλκυσε 95 εκθέτες από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 89 άμεσοι και οι 6 έμμεσοι.

Στη λίστα των φετινών συμμετοχών ξεχωρίζουν τα Επιμελητήρια Κοζάνης, Δράμας, Λάρισας, Ξάνθης και Κορινθίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με επιχειρήσεις-μέλη τους, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ηρακλείου και η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων νομού Ροδόπης, ενώ εκπροσωπούνται με επιχειρήσεις τους η Αθήνα, η Καβάλα, η Κομοτηνή και η Ορεστιάδα. Στη «Θράκη 2009» θα συμμετάσχει επίσης το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, με τον ΟΣΕ, την ΕΡΓΟΣΕ, τον Εθνικό Διαχειριστή Σιδηροδρομικής Υποδομής (ΕΔΙΣΥ), τα ΕΛΤΑ, τις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΛΤΑ και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ενώ αυτόνομη παρουσία με δικά τους περίπτερα θα έχουν ο όμιλος ΟΤΕ και η Εγνατία Οδός ΑΕ.

Νίκος Χατζόπουλος, πρόεδρος ΔΕΚΑΜΑΘ:

«Η ενδυνάμωση και η στήριξη της έκθεσης

βασική συνιστώσα μιας συνολικής πολιτικής»

Ο πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ Νίκος Χατζόπουλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι η έκθεση αποτελεί «ένα σταθερό σημείο αναπτυξιακής αναφοράς για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής μας και έναν ουσιαστικό και θεμελιώδη πυλώνα ευκαιριών για το ξεδίπλωμα της εξωστρέφειας της εμπορικής φυσιογνωμίας του τόπου μας».

Ο κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε στην αξία της έκθεσης μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο διεθνές περιβάλλον τονίζοντας ότι αυτή είναι «τεράστια». «Η ενδυνάμωση και η στήριξή της αποτελεί κυρίαρχη συνιστώσα μιας συνολικής πολιτικής για την προβολή και προώθηση των επιχειρηματικών προϊόντων της ευρύτερης γεωγραφικά περιοχής», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη όλοι οι οικονομικοί κοινωνικοί και πολιτικοί παράγοντες «να δραστηριοποιηθούμε και να προσδιορίσουμε εκ νέου τον ρόλο μας μέσα στο καινούργιο πλαίσιο στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε».

Ελπιδοφόρο μέσο ενίσχυσης της εμπορικής δραστηριότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μπορεί, κατά τον κ. Χατζόπουλο, να αποτελέσει «η δυναμική αναγέννηση του θεσμού της έκθεσης», τονίζοντας ότι φέτος η περιφερειακή της διάσταση υπογραμμίζεται μέσα από τις συμμετοχές, ενώ αναφέρθηκε και στις παράλληλες εκδηλώσεις που δίνουν έμφαση στην αναπτυξιακή της προέκταση.

Ο κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους του ΔΕΚΑΜΑΘ για την προσεχή χρονική περίοδο και συγκεκριμένα στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του ίδιου του θεσμού, στην ανάπτυξη συνεργασίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και όπως είπε «στοχεύουμε να καταστήσουμε την έναρξη της γενικής έκθεσης ταυτόσημη με τη σηματοδότηση της αρχής της κάθε νέας σεζόν, καθώς θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το ετήσιο πρόγραμμα όλων των δραστηριοτήτων που πρόκειται να εξελιχθούν».

Ο Πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ τόνισε ότι βασική προτεραιότητα είναι «η ανάπτυξη των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών ώστε το εκθεσιακό κέντρο να αξιοποιείται καθʼ όλη τη διάρκεια του έτους με τη διεξαγωγή διάφορων εκδηλώσεων», τονίζοντας ότι «οι κλαδικές εκθέσεις μπορούν να αποτελέσουν προνομιακό πεδίο δράσης».

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην καλύτερη οργάνωση της έκθεσης και συγκεκριμένα τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν, τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Στυλιανίδη, τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας, τον δήμαρχο Κομοτηναίων, τα Επιμελητήρια της περιφέρειας, την ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ και τα ΚΤΕΛ.

Δημήτρης Μπακατσέλος, πρόεδρος ΔΕΘ:

«Με αισιοδοξία, σύνεση και τη συνεργασία όλων η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία»

«Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη. Όμως η «Θράκη 2009» έρχεται να αποδείξει πως, εν μέσω κρίσης, οι επιχειρήσεις της περιφέρειας επιλέγουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, πρωταγωνίστριες και όχι να αποσυρθούν στα παρασκήνια», σημείωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας ΔΕΘ ΑΕ, κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, τονίζοντας ότι «το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι πως με αισιοδοξία, σύνεση, συστηματική προσπάθεια και τη συνεργασία όλων η κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία».

«Η έκθεση «Θράκη» κατέχει κομβική θέση στις περιφερειακές δράσεις της ΔΕΘ ΑΕ η οποία ενισχύει κάθε χρόνο την περιφερειακή της στρατηγική, διευρύνοντας το περιφερειακό δίκτυο των συνεργασιών της σε όλη την Ελλάδα. Η περιφερειακή στόχευση αποτελεί για την εταιρεία προτεραιότητα και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Για να πετύχουμε τους στόχους μας όμως έχουμε ανάγκη τη συμπόρευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της περιφέρειας ώστε μαζί να αναδείξουμε το πλούσιο δυναμικό της».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Μπακατσέλος εστίασε στη στήριξη των τοπικών φορέων χωρίς τη συνεργασία των οποίων «δεν μπορούμε να πορευτούμε σε αναπτυξιακές οδούς. Για αυτό και απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής για μεγαλύτερη συμμετοχή στο γεμάτο προκλήσεις περιφερειακό μας έργο».

Δημήτρης Σταμάτης, γενικός γραμματέας

της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.:

«Η «Θράκη» αποτύπωση του δυναμισμού

και των προοπτικών της περιοχής»

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Δημήτρης Σταμάτης, χαρακτήρισε ενθαρρυντική την παρουσία των εκθετών στη φετινή διοργάνωση, επισημαίνοντας πως παρόλο που οι συμμετοχές είναι λιγότερες σε αριθμό, είναι περισσότερο ποιοτικές. Τόνισε δε πως η «Θράκη» αποτελεί αποτύπωση του δυναμισμού και των προοπτικών της περιοχής, η οποία έχει το μέλλον μπροστά της αρκεί να ενισχυθεί η αισιοδοξία και η αυτοπεποίθηση των παραγωγικών της δυνάμεων.

Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπουργός Μεταφορών

και Επικοινωνιών:

«Άμεση σύνδεση της ΒΙΠΕ με σιδηροδρομικό δίκτυο και Εγνατία οδό»

Την ευχή η ανανεωμένη «Θράκη 2009» να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας νοοτροπίας και μιας νέας εποχής για την περιοχή διατύπωσε από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, τονίζοντας πως η παρουσία του υπουργείου ως εκθέτη στη φετινή διοργάνωση, με τις γραμματείες μεταφορών και επικοινωνιών και τις εποπτευόμενες εταιρείες, δεν είναι τυχαία. «Ο κάθε κίνδυνος που προκύπτει από την παρούσα οικονομική κρίση μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία. Αυτό σηματοδοτεί η παρουσία μας εδώ» τόνισε.

Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στην Θράκη, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού που θα συνδέει την Κομοτηνή με τη Βουλγαρία θα είναι παραδοτέος στην τοπική κοινωνία σε ενάμιση χρόνο, φέρνοντας εγγύτερα περί τα 2 εκατομμύρια Ευρωπαίους καταναλωτές από το νότιο τμήμα της βουλγαρικής αγοράς. Ανέφερε δε ότι εντός του καλοκαιριού θα εγκαινιαστεί το νέο διεθνές αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, τόνισε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα η ΒΙΠΕ Κομοτηνής θα συνδεθεί με το σιδηροδρομικό δίκτυο και την Εγνατία Οδό, ενώ σημείωσε πως άμεσα θα ξεκινήσει ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Θράκης που θα συνδέσει σταδιακά όλη την Περιφέρεια. Μάλιστα τόνισε πως, υπό το πρίσμα των νέων υποδομών, η περιοχή, πέρα από πύλη της χώρας, μπορεί να γίνει γέφυρα προς τα Βαλκάνια και την ευρωπαϊκή ενδοχώρα, αλλά και προς ανατολάς.

Σταύρος Καλαφάτης, υπουργός

Μακεδονίας – Θράκης:

«Αναπτυξιακό δόρυ η έκθεση»

Αναπτυξιακό «δόρυ» για την περιοχή μπορεί να καταστεί η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη», σύμφωνα με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος υπογράμμισε την επιτυχία της διοργανώτριας ΔΕΘ ΑΕ να συνθέσει ένα ελκυστικό εκθεσιακό προϊόν εν μέσω κρίσης.

Στην υπερνίκηση του φόβου που γεννά η οικονομική κρίση μέσω της δράσης αναφέρθηκε ο κ. Καλαφάτης. «Πρέπει λοιπόν πρώτα να υπερνικήσουμε τον φόβο.

Και σʼ αυτό συμβάλει η δράση. Ακόμα περισσότερο, η συνδυαστική δράση όλων των παραγόντων που έχουν κοινούς στόχους. Εδώ στη Θράκη, οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Τα οράματα απτά, πραγματικά, εφικτά. Και χάρη στην Κυβέρνηση Καραμανλή, υλοποιούνται. Βρίσκεστε στα εξ ανατολών πρώτα και στα από δυσμάς τελευταία χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού. Ενός έργου, που χάρη στην επιτάχυνση των τελευταίων ετών τείνει προς την ολοκλήρωσή του, αυξάνοντας δραστικά την αναπτυξιακή δυναμική της Βόρειας Ελλάδας συνολικά. Για το εμπόριο, για τη Βιομηχανία και τη μεταποίηση, για τις υπηρεσίες, για τον τουρισμό.

Ο Αναπτυξιακός Νόμος παρέχει πολύ περισσότερα, σχεδόν διπλάσια κίνητρα επενδύσεων σε σχέση με το παρελθόν. Η επένδυση στη γνώση, στην έρευνα και στην καινοτομία ανοίγει νέους δρόμους αξιοποίησης του κεφαλαίου που λέγεται «Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο»
. Η μετατροπή της Θράκης σε ενεργειακό κόμβο, με τα μεγάλα έργα των αγωγών που εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί, γεννά νέες ευκαιρίες για ολόκληρη την περιοχή. Αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη μας και κατά την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 -2013. Ακόμα ένα εργαλείο, το οποίο η Κυβέρνηση, σε υλοποίηση της σχετικής δέσμευσης του ιδίου του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, το διαθέτει κυρίως στην ελληνική περιφέρεια.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει ήδη αποδείξει τις δυνατότητές της και την αποτελεσματικότητά της, με την ολοκλήρωση της αξιοποίησης του Γ΄ ΚΠΣ. Ανάλογη επιτυχία, αναμένεται στην ταχύρυθμη και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Με τα εκσυγχρονιζόμενα λιμάνια της, με την Εγνατία Οδό, το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του σιδηροδρομικού δικτύου ενισχύονται περαιτέρω οι δυνατότητες της ευρύτερης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να αποτελέσει περιφερειακό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών και πόλο στήριξης του τουρισμού, με αναβαθμισμένο διαμετακομιστικό ρόλο.

Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, είναι παρόν, για να συμμετάσχει σ` αυτή την πορεία προς το μέλλον. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Με ουσιαστική και αποτελεσματική ενεργοποίηση του ρόλου του, ως επιτελικού και συντονιστικού βραχίονα της Κυβέρνησης στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Υπουργείου στη Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, εγγυάται την επιτάχυνση ενός εγχειρήματος με υπερτοπικά και διεθνή χαρακτηριστικά.

Ενός εγχειρήματος που δεν αφήνει αναξιοποίητη την προοπτική διασύνδεσης με το ενεργειακό οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που οικοδομείται στη Θράκη.

Ο ρόλος του Υπουργείου στη στήριξη της ΔΕΘ, δεν είναι άσχετος με την προοπτική ενίσχυσης της ήδη δυναμικής παρουσίας του φορέα εδώ, στη Θράκη.

Το Άτυπο Συμβούλιο Περιφερειακής Τουριστικής Ανάπτυξης και το Επιχειρηματικό Φόρουμ Μακεδονίας – Θράκης είναι δύο νέα όργανα που συστάθηκαν στο Υπουργείο. Με την άμεση συμμετοχή και υπό τη προεδρία του ιδίου του Υπουργού.

Με στόχο τη σύνθεση των δυνάμεων που θα πολλαπλασιάσει τα αποτελέσματα.

Τόσο για την αντιμετώπιση της σημερινής συγκυρίας, όσο –και κυρίως- για την ταχεία αξιοποίηση της Υπεραξίας που δημιουργούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, την επόμενη της κρίσης ημέρα. Απόρροια, συνέχεια και δημιουργική ενότητα αυτών των πρωτοβουλιών σύστασης των δύο αυτών οργάνων, αποτελεί και σύσκεψη που θα έχω αύριο, εδώ στην Κομοτηνή, με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και με φορείς της Αυτοδιοίκησης και της Επιχειρηματικότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ξεκινάμε από εδώ την παραγωγική μας αυτή διαδικασία, γιατί ακριβώς πιστεύουμε ότι η Θράκη δεν είναι η πάλαι ποτέ εσχατιά της Ελλάδας, αλλά η αρχή της. Η αιχμή του ελληνικού δόρατος της ανάπτυξης και της αναβαθμιζόμενης γεωστρατηγικής ισχύος της χώρας συνολικά.

Ο αναπτυξιακός προσανατολισμός της Θράκης για τις επόμενες δεκαετίες, καθορίζεται σήμερα.


Με τις σκέψεις αυτές, έχω την χαρά να εγκαινιάσω την 18η Γενική Έκθεση «Θράκη» της Κομοτηνής. Και με την πεποίθηση ότι εκείνοι που έχουν τη τόλμη να επενδύουν στο παρόν κοιτώντας το μέλλον, είναι τελικά και εκείνοι που το κατακτούν.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια οι επίσημοι πραγματοποίησαν επισκέψεις στα περίπτερα που φιλοξενούνται στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου.

Α.Π. – Ο.Μ.

Δήλωση Πεταλωτή για «Θράκη 2009»

«Για μια ακόμη χρονιά βιώνουμε

την απαξίωση και κομματικοποίησή της»

Ο Βουλευτής Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, με την ευκαιρία των χθεσινών εγκαινίων της 18ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «ΘΡΑΚΗ 2009», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δυστυχώς, για μία ακόμη χρονιά βιώνουμε την απαξίωση και την κομματικοποίηση της έκθεσης «ΘΡΑΚΗ», η οποία πρέπει να υποστηρίζει και να εκφράζει την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας. Ο πανικός της Κυβέρνησης για την επερχόμενη ήττα της στις ευρωεκλογές είναι έκδηλος σε κάθε τομέα, και ειδικά στην παραποίηση της αλήθειας. Προσβάλλει τον λαό της Ροδόπης η πεντακάθαρα προεκλογική κυβερνητική προσπάθεια να επιδείξει «έργο», «δραστηριότητα», «σκέψεις», «προθέσεις», «οράματα» και «δρομολογήσεις». Το ίδιο έργο παίζεται αυτές τις μέρες και στην από καιρό απαξιωμένη έκθεση «ΘΡΑΚΗ».

Όλοι ανέμεναν για φέτος κάποιες εμπνευσμένες και καλοσχεδιασμένες πρωτοβουλίες και ουσιαστικές ενέργειες για να αναζωογονηθεί και να αναβαθμισθεί επιτέλους η κουρασμένη πια έκθεση «ΘΡΑΚΗ». Αντιθέτως βλέπουμε μια κυβερνητική αγωνία να εμφανισθεί ότι «κάτι γίνεται παρά την κρίση», να μοιρασθούν άγονα ενημερωτικά φυλλάδια και να δοθεί βήμα προβολής σε κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να προχωρήσουν σε ένα προκάτ ρεσιτάλ φιλοκυβερνητικού παροξυσμού, παραποίησης της πραγματικότητας και κούφιων λόγων. Βολικά όλα αυτά για το στενό παραταξιακό καθήκον, υποτυπώδους όμως χρησιμότητας για την πραγματική οικονομία, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες.

Στέκομαι δύσπιστα απέναντι και στη φετινή διοργάνωση και τις στοχεύσεις της έκθεσης, αναλογιζόμενος πότε επιτέλους θα αντικατασταθούν πλήρως από ακμαίες και δυναμικές επιχειρήσεις οι κρατικοί και (ημι)δημόσιοι φορείς που διατεταγμένα συμμετέχουν σε αυτήν για να μπαλώσουν την αποτυχία της. Αλλά τι να περιμένεις από μία κυβέρνηση που αντί να συνειδητοποιεί την ευθύνη της για χρηστή διακυβέρνηση, αμέριμνη και αμήχανη παρατηρεί «υπεύθυνα» το συνεχές κατρακύλισμα της ανταγωνιστικότητας της χώρας;

Δυναμική η παρουσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών

«Δυναμική» όπως είπε ο υπουργός κ. Στυλιανίδης η παρουσία του Υπουργείου τόσο στον τομέα των Επικοινωνιών όσο και των Μεταφορών. Από τις Μεταφορές συμμετέχει ο όμιλος ΟΣΕ με την ανεξάρτητη ΤΡΕΝΟΣΕ «επιδεικνύοντας τα διάφορα έργα που γίνονται στη χώρα αλλά και τις προοπτικές που θα αναπτυχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στη Θράκη με πρώτο τον προαστικό σιδηρόδρομο, τον τρίτο μεγαλύτερο της Ελλάδας», ενώ ο τομέας των επικοινωνιών συμμετέχει με την ανεξάρτητα Αρχή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων καθώς και με την ταχυδρομική οικογένεια «που πραγματικά μπορεί να αναδειχθεί σε σημαντικός παράγων ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας».

Για δεύτερη φορά η Νομαρχία Ηρακλείου

στη «Θράκη»

Για άλλη μια φορά η Νομαρχία Ηρακλείου λαμβάνει μέρος στην έκθεση «Θράκη». Η Γιώτα Σταθοπούλου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τοπικών προϊόντων αναφερόμενη στην παρουσία τόνισε ότι αυτή έχει στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων και κυρίως του έξτρα παρθένου Κρητικού ελαιόλαδου και των υπόλοιπων παραδοσιακών προϊόντων. «Με αυτό το σκοπό συμμετέχουμε και σε αυτή την έκθεση γιατί εκτιμούμε την αγορά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας και πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια άριστη συνεργασία όσον αφορά και την ανταλλαγή προϊόντων και τουρισμού».

Η κ. Σταθοπούλου αναφέρθηκε στις συχνές επαφές της νομάρχου Ηρακλείου κ. Ευαγγελίας Σχοιναράκη οι οποίες όπως είπε οφείλονται στους στενούς δεσμούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.