Εγκαινιαστηκε η ομαδικη Εκθεση «Τεχνης Φλογα»

Παρουσία πολλών ζωγράφων από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης τα εγκαίνια της ομαδικής Έκθεσης «Τέχνης Φλόγα», στην αίθουσα Ιδρύματος Παπανικολάου, όπου το κοινό της Κομοτηνής είχε την ευκαιρία να δει τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην Έκθεση αυτή.

Αυτή η Έκθεση δίνει την ευκαιρία για πρώτη φορά σε καλλιτέχνες από όλους τους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να παρουσιάσουν έργα τους στο κοινό και να ενώσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης της Βορειολλαδίτικης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Πολλά από τα έργα τους με διαφορετική θεματολογία εκθέτουν μέχρι και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου οι καλλιτέχνες από την Περιφέρειά μας για να δώσουν ευκαιρία στο κοινό της Κομοτηνής να γνωρίσει την πολιτιστική αξία άλλων νομών.


Ο κ. Σωκράτης Μπεκιάρης είναι καλλιτέχνης από την Καβάλα, ο οποίος συμμετέχει στην Έκθεση αυτή. Άρχισε να ζωγραφίζει από το 1963, ενώ την καριέρα του ξεκίνησε με εκθέσεις το 1975 στη Γερμανία. Το 1980 επέστρεψε στην Καβάλα και από τότε συνεχίζει το έργο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

«Ξεκίνησα από σοβινισμό. Η τεχνοτροπία που με εξέφραζε ήταν ο σοβινισμός, ο Νταλί, ασχέτως που δεν έχουμε καμία σχέση με τον Νταλί. Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχω δημιουργήσει την άπτεξον. Δηλαδή, είναι η ζωγραφική που πρώτα δίνουμε την πολύ μεγάλη αληθοφάνεια στην ψευδαίσθηση του πάθους και το κυριότερο που με ενδιαφέρει είναι η πραγματική κίνηση των αντικειμένων μέσα στο έργο. Δηλαδή, όταν προχωράμε και βλέπουμε το έργο, μερικά αντικείμενα στρέφονται κανονικά και αυτό είναι το άρτιο πράγμα», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μπεκιάρης, του οποίου όπως είπε αρέσει να κάνει εκπλήξεις στο κοινό και στους ανθρώπους που τον αγαπάνε με τα έργα που εκθέτει σε διάφορες εκθέσεις. «Πάντα ξαφνιάζω, κάνω εκπλήξεις και δεν αφήνω τον κόσμο ή το κοινό μου, τους ανθρώπους που αγαπάω να βαρεθούν». Όσο για τις εντυπώσεις του κόσμου από άλλες πόλεις όπου συμμετείχε στις εκθέσεις, ο καλλιτέχνης από την Καβάλα κ. Μπεκιάρης είπε πως «εκπλήσσεται με το καινούριο που παρουσιάζω».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.