Εγκαινιαστηκε η εταιρεια «Ν. ΤΣΑΝΑΚΛΗΣ»

Τα εγκαίνια και η έναρξη της λειτουργίας της ανώνυμης εταιρίας αξιοποίησης και διαχείρισης δημοτικής περιουσίας και κοινόχρηστων χώρων «Ν. ΤΣΑΝΑΚΛΗΣ» του Δήμου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκαν προχθές το βράδυ στα γραφεία της επιχείρησης από τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη και την πρόεδρο της εταιρείας Μάγδα Γιαμουστάρη, με τη συμμετοχή μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, δημοτικών συμβούλων αλλά και κάποιων πολιτών.

Ο δήμαρχος κ. Κοτσάκης δήλωσε: «Στο πλαίσιο της φερεγγυότητας, της αξιοπιστίας και της ανταποδοτικότητας του δήμου θέσαμε ως κεντρικό στόχο το νοικοκύρεμα των οικονομικών του, δηλαδή ένα πρόγραμμα δράσης με τέσσερις βασικούς στόχους:

•1ο) την αύξηση των εσόδων με την είσπραξη ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων,

•2ο) την εξοικονόμηση πόρων με την μείωση μη λειτουργικών δαπανών π.χ. δημοσίων σχέσεων,

•3ο) την πληρωμή χρεών και απαιτήσεων με την ορθολογική δανειοδότηση για την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών και

•4ο) την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου. Αυτός ο τέταρτος στόχος επιταχύνεται και επιτυγχάνεται με την ίδρυση της Ανώνυμης Μετοχικής Εταιρίας «ΤΣΑΝΑΚΛΗΣ».

Από το διοικητικό συμβούλιο της νέας δημοτικής επιχείρησης και την πρόεδρο Μάγδα Γιαμουστάρη ζήτησα το αυτονόητο, δηλαδή χρηστή διαχείριση και πολλή δουλειά με απτά αποτελέσματα» είπε.

Η κ. Γιαμουστάρη υπογράμμισε ότι «πρόκειται για την πρώτη ανάλογη εταιρεία σε ολόκληρη τη χώρα, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που μας δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο περί ιδρύσεως εταιρειών διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των ΟΤΑ». Τόνισε ότι «στόχος κεντρικός της δημοτικής επιχείρησης είναι η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του δήμου και η αξιοποίησή της με στόχο τον διπλασιασμό των εσόδων του δήμου, άρα και των κοινωνικών του επενδύσεων».

Αξίζει να προσθέσουμε ότι μοναδικός υποστηριζόμενος φορέας της Δημοτικής Επιχείρησης Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας και Κοινόχρηστων Χώρων «Νέστορας Τσανακλής» Α.Ε. είναι ο δήμος Κομοτηνής, όπως αναφέρθηκε. Ο δήμος αποκτά τη δυνατότητα μέσω της επιχείρησης να επιτύχει την καλύτερη δυνατή διαχείριση, αξιοποίηση, εκμετάλλευση, και συντήρηση της δημοτικής περιουσίας και των κοινόχρηστων χώρων.

Η Μάγδα Γιαμουστάρη ανέφερε ότι ο δήμος Κομοτηνής και η ίδια προσωπικά δούλεψαν πολύ για να στήσουν την ανώνυμη εταιρία. Ευχαρίστησε το δημοτικό συμβούλιο, όπως και «τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και πρόσθεσε ότι είναι όλοι τεχνοκράτες και ενεργοί πολίτες με πολύ μεγάλη διάθεση προσφοράς». Τόνισε ότι ξεκίνησαν με «προσοχή και υπευθυνότητα γιατί είμαστε οι πρώτοι. Έχουμε την αίσθηση και την αισιοδοξία ότι θα πετύχουμε.

Η Ανώνυμη Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου έχει σαν σκοπό να παρέχει υπηρεσίες σε σχέση με το αντικείμενο και να προσπαθήσει με τον βέλτιστο τρόπο να εκμεταλλευτεί αυτήν την ακίνητη περιουσία» πρόσθεσε. Τέλος, ανέφερε ότι «η εταιρία θα συνεισφέρει στο νοικοκύρεμα του δήμου Κομοτηνής».

Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζουν οι: Ελένη Σαρηγιάννη (αντιπρόεδρος), Κώστας Ναλμπάντης, Γιώργος Πετρίδης, Εμίν Σαφέτ, Γιάννης Κουρμπέτης, Δημήτρης Φώλιας, Γιώργος Αλμπάνης και Πηνελόπη Παπαδοπούλου.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.