Εγκαινιαστηκε η εκθεση ζωγραφικης της Φιουσουν Σουκα και των μαθητων της

Με την παρουσία των τοπικών παραγόντων και την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης της κ. Φιουσούν Σούκα,- η οποία έχει τη διεύθυνση και την επίβλεψη του Τμήματος Ζωγραφικής του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας,- και των 44 μαθητών της στην αίθουσα εκθέσεων Ιδρύματος Παπανικολάου το απόγευμα της Δευτέρας. Με την συγκεκριμένη έκθεση ο Σύλλογος Επιστημόνων συμμετέχει ενεργά για τρίτη συνεχή χρονιά στον εορτασμό των «Ελευθέριων». Η έκθεση φιλοξενεί έργα και των δυο σύνοικων στοιχειών της περιοχής και θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι στις 27 Μαΐου στις ώρες 10:00 – 13:00 και 19:00 – 21:00.

«Τα δημιουργικά πολιτιστικά στοιχεία της μειονότητας συμμετέχουν ενεργά στη ζωή της πόλης, συμμετέχουν ενεργά στα «Ελευθέρια». Αισθανόμαστε την υποχρέωση να τους ευχαριστήσουμε αλλά και να υποσχεθούμε ότι στο μέλλον οι συνεργασίες θα συνεχίσουν. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθειά τους και ειδικά μια τέτοια προσπάθεια όπου συμμετέχουν και τα δυο σύνοικα στοιχεία» δήλωσε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ. Σοφία Μενεσελίδου και ευχήθηκε στην κ. Σούκα και στους μαθητές της να συνεχίσουν την δουλειά τους «με επιμονή και προσήλωση στη ζωγραφική και με αγάπη προς αυτήν. Ελπίζουμε του χρόνου να έχουμε την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε πάλι μια έκθεση το ίδιο σημαντική, το ίδιο όμορφη όμως αυτή».

Όπως σημείωσε η κ. Μενεσελίδου η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν η δεύτερη εκδήλωση της μειονότητας στα πλαίσια των «Ελευθερίων». Φέτος για πρώτη φορά η μειονότητα έκανε μια πολύ ωραία εμφάνιση με το χορευτικό της συγκρότημα στη δεύτερη μέρα της έναρξης των ελευθερίων. «Μια παρουσία πάρα πολύ όμορφη και πολύ σημαντική γιατί είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται μέσα στα «Ελευθέρια». Είναι σίγουρο ότι την επόμενη χρονιά θα φροντίσουμε να διανθίσουμε τα Ελευθέρια με πολύ περισσότερες συμμετοχές από την πλευρά της μειονότητας».

Να σημειωθεί επίσης ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Τάσος Βαβατσικλής, η βουλευτής Ροδόπης κα. Χρύσα Μανωλιά, ο αντινομάρχης κ. Παναγιώτης Γρηγορόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας κ. Μουράτ Γιουνούς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Δάμων Δαμιανός και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.