Εγκαινιαστηκε η εκθεση «Γη, Νερο, Φωτια»

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 10 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τα εγκαίνια της έκθεση κεραμικής των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ξάνθης με τίτλο, «Γη, Νερό, Φωτιά»

Το Ίδρυμα φιλοξενεί αυτήν την έκθεση για να αναδείξει τις ικανότητες και το ταλέντο των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ξάνθης. Μέσω των εργαστηρίων και της ενασχόλησης τους με την κεραμική οι μαθητές αναπτύσσουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους, αξιοποιούν τις δυνατότητες τους, εντάσσονται στην παραγωγική διαδικασία και συμβιώνουν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο. Η έκθεση στοχεύει στην ενημέρωση προς κάθε κατεύθυνση για την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας όλων μας απέναντι στα παιδιά αυτά.

Για την έκθεση και το έργο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ξάνθης μίλησαν: ο Διευθυντής του Ιδρύματος κ. Σοφιανός Ουτατζής, ο Διευθυντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. κ. Κλεομένης Ψωμακέλης, η υπεύθυνη καθηγήτρια του εργαστηρίου κεραμικής και επιμελήτρια της έκθεσης κ. Γαρυφαλλιά Μακρή και ο Δήμαρχος Βιστωνίδας κ. Νίκος Ζλάτκος.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων ο οποίος τέλεσε και τα εγκαίνια της έκθεσης, ο Δήμαρχος Βιστωνίδας κ. Νίκος Ζλάτκος, η αντινομάρχης κα. Π. Στάντσιου, η αντιδήμαρχος κα. Σ. Καραγιαννίδου , ο Διευθυντής Β/Θμιας Εκπαίδευσης κ. Κ. Πυλαρινός και πλήθος φίλων του Ιδρύματος και των μικρών καλλιτεχνών.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Βιστωνίδας και θα διαρκέσει από τις 10 Απριλίου έως τις 3 Ιουνίου.

Ώρες επισκέψεως για το κοινό: Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:00-13:00 και 18:00-21:00 (εκτός Τρίτης) και Σάββατο 10:00-14:00.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.