Εγκαινια υπο βροχη για την «Κοινωνικη Συμμαχια»

Τα τηλέφωνα «έσπασαν» στην κυριολεξία μία ώρα πριν την έναρξη των εγκαινίων στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Κοινωνική Συμμαχία» με επικεφαλής για το νομό Ροδόπης τον Άρη Γιαννακίδη, το βράδυ της Παρασκευής. Πολίτες από χωριά που ήθελαν να παραβρεθούν επιχείρησαν να ενημερωθούν για τον καιρό στην Κομοτηνή και ρωτούσαν φίλους και γνωστούς για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Πριν τις 8.00 ήδη είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί με ομπρέλες και λίγο μετά τις 8.30 ανέβηκε στην εξέδρα ο υποψήφιος και νυν νομάρχης κ. Γιαννακίδης και υπό τους ήχους της βροχής παρουσίασε τα άτομα που πλαισιώνουν το συνδυασμό.

Ο κ. Γιαννακίδης θεώρησε συγκινητική την παρουσία του κόσμου παρά τη βροχή, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρα συναισθήματα. Παρουσιάζοντας έναν- έναν τους υποψηφίους ανακοίνωσε από τους πρώτους το Νίκο Σαπρανίδη, τον «33ο» του συνδυασμού, που ήταν το κρυφό χαρτί του μέχρι το βράδυ των εγκαινίων, υπάλληλο ΟΤΕ και μέλος του Δ.Σ. στο Σύλλογο «ΠΕΡΠΑΤΩ». «Είναι το παιδί με ειδικές ανάγκες και ειδικές δεξιότητες, είναι η δική μου ευαισθησία, η σημειολογία που θέλουμε να δείξουμε στην κοινωνία ότι κι αυτά τα παιδιά έχουν άποψη για τη ζωή». Παρουσίασε τον ψυχίατρο-νευρολόγο Κυριάκο Θεοδωρίδη, τον καθηγητή στο ΔΠΘ, αντινομάρχη Πανάγο Γρηγορόπουλο,

Η γιατρός Μαρίνα Αντωνίου ήταν η επομένη, ακολούθησε η Μάρω Σεβδυνίδου (αρχηγός ομάδας μπάσκετ ΓΑΣ Κομοτηνής), η πολιτικός μηχανικός Ελισάβετ Μιχαηλίδου που εκπροσωπεί τους νεοπρόσφυγες, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακίδης. Με θέρμη ανακοίνωσε τη φιλόλογο Δώρα Κάσσα, λέγοντας «η καθηγήτριά μου», ενώ ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Κλάδος σχολίαζε «δεν είναι και τόσο μεγάλη Άρη». Η Μαρίνα Αποστολίδου, παρασκευάστρια στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και αντιπρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων ήταν η επόμενη, για ν’ ακολουθήσουν η δικηγόρος Μαρίκα Πουρνάρα, η τοπογράφος μηχανικός Λεμονιά Μενή, ο κτηνίατρος και αντινομάρχης Μεχμέτ Δεβετζήογλου, η πολιτικός μηχανικός Μαρία Αναγνώστου, ο τραπεζικός – στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Λιούρτας, ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και του νομαρχιακού συμβουλίου, Γιώργος Πεταλωτής, η οικονομολόγος και στέλεχος της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Σαλήμ Σεβγκή, ο αρχιτέκτων μηχανικός Σαλή Μεχμέτ, ο τοπογράφος μηχανικός Δημήτρης Καρασταύρου, ο δάσκαλος και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ροδόπης Χάρης Κυριάκου, ο δικηγόρος Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, ο αρχιτέκτων μηχανικός Γιώργος Δημητριάδης, ο θεολόγος πρόεδρος του κόμματος DEP Αχμέτ Χατζή Οσμάν, ο λογιστής Εστρέφ Αμέτ Σενόλ, η γιατρός χειρούργος Τσαούς Μουσταφά Μεμέτ Νετζιλά, ο επαγγελματίας Καρά Σαμπρή, ο γιατρός ορθοπεδικός Παναγιώτης Κάρρος, ο αρχιτέκτων μηχανικός πρώην αντιδήμαρχος Κομοτηνής και πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κατσιμίγας, ο καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας Κεχαγιά Ισμαήλ Ερτζάν Αχμέτ, ο πρόεδρος του Τζελάλ Μπαγιάρ Μεμέτ Σινασή, ο επαγγελματίας Χατζή Ισμαήλ Μουχτερέμ Μουζαφέρ, ο νεότερος επαγγελματίας, όπως τον αποκάλεσε ο νομάρχης Ροδόπης, Αχμέτ Εβρέν, η καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας Μουσταφά Ογλού Σιμπέλ, ο γιατρός χειρούργος Δημήτρης Μπαμπαλής και στο τέλος έμεινε ο οικονομολόγος και αντινομάρχης Χρήστος Τσαραμπουλίδης.

Χ. Μανωλιά: «Ο λαός ξέρει ν’ ανταμείβει»

Η βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Μανωλιά ήταν παρούσα στα εγκαίνια για να μεταφέρει τη στήριξή της στο συνδυασμό «Κοινωνική Συμμαχία» και σχολίασε με ιδιαίτερα θετικά λόγια την όλη εκδήλωση: «Πατάμε γερά σε όσα κατακτήσαμε με αγώνα για την αυτοδιοίκηση και οραματιζόμαστε μια νέα αυτοδιοίκηση, η οποία θα διακρίνεται από μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική, περισσότερη κοινωνική προσφορά ποιότητα ζωής για όλους, με περισσότερες συνεργασίες και συμμετοχή όλων των πολιτών.

Ο Άρης Γιαννακίδης καταξιώθηκε ως νομάρχης στη συνείδηση του λαού όλης της Ροδόπης και διεκδικεί με όρους νίκης για μια ακόμη φορά τη νομαρχία Ροδόπης, με άξιους συνεργάτες, με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο που υπόσχεται πολλά, έτοιμος για μια νέα δημιουργική τετραετία.

Ο λαός ξέρει ν’ ανταμείβει» κατέληξε.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.