Εγκαινια του 19ου Φεστιβαλ βιβλιου Αλεξανδρουπολης

Η επιτυχία και η ανταπόκριση, που γνώρισε τα προηγούμενα χρόνια καθιέρωσαν ως θεσμό το Φεστιβάλ βιβλίου Αλεξανδρούπολης. Για το φετινό καλοκαίρι ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουλίου. Για 11 μέρες λοιπόν, και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ, το βιβλιόφιλο κοινό της Αλεξανδρούπολης και της ευρύτερης περιοχής θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί το χώρο της έκθεσης και να διαλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα, το βιβλίο, που θα του προσφέρει μια ευχάριστη συντροφιά για το καλοκαίρι αλλά και γνώσεις σε ευρύ και ποικίλο επίπεδο. Η έκθεση θα λάβει χώρα στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης και τα εγκαίνια πραγματοποιούνται σήμερα στις 9 το βράδυ.

Συμμετοχή για πρώτη φορά των τοπικών βιβλιοπωλείων

Το 19ο Φεστιβάλ βιβλίου, που ξεκίνησε να διοργανώνεται από το 1986, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα του νομού Έβρου και για το φετινό καλοκαίρι. Τη διοργάνωση του ανέλαβε η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, ενώ συνδιοργάνωσες είναι ο δήμος Αλεξανδρούπολης και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ροδόπης- Έβρου. Μια διάφορά ωστόσο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι η συμμετοχή των τοπικών βιβλιοπωλείων, που ανέλαβαν τα περίπτερα της έκθεσης, ενώ στο παρελθόν στον τομέα αυτό συνέβαλε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος. Φέτος θα συμμετέχουν 10 βιβλιοπωλεία της Αλεξανδρούπολης και 25 εκδότες, που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα νέα αλλά και παλαιότερα, αγαπημένα στο κοινό, βιβλία.

Μια νέα αρχή για τον θεσμό

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανάσιος Γιαλαμάς, πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, μιλώντας στον ΠτΘ, φέτος ξεκινάει μια νέα αρχή για το θεσμό, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα βιβλία πολιτιστικού περιεχομένου. «Αναλάβαμε με σκοπό να δώσουμε έμφαση στα πολιτιστικά κυρίως βιβλία, που είναι ένα μέσο που διασκεδάζει και ξεκουράζει τον κόσμο». Δήλωσε ικανοποιημένος για την ανταπόκριση του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια και αισιόδοξος, ότι και στο φετινό φεστιβάλ θα δώσει το «παρών.

 

«Στα πλαίσια βέβαια της κρίσης και του κλίματος ανασφάλειας, που μας έχουν επιβάλει τα ΜΜΕ», όπως ανέφερε, «αναμένουμε κάποια μείωση στο ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να τονίσουμε, ότι το βιβλίο είναι ο πιο φτηνός τρόπος ψυχαγωγίας και βοηθάει τον κόσμο να ξεχνιέται και να ξεφεύγει από τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.