«Εφυγε» η δημοσιογραφος και συγγραφεας Λενα Δουκιδου

Μέχρι το τέλος πρωτοστατούσε στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Έφυγε από τη ζωή στα 86 χρόνια της η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λένα Δουκίδου. Η πολιτική της κηδεία θα γίνει στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στις 12.00.

Η Λένα Δουκίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1934. Αποφοίτησε από το Ιστορικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Στη δικτατορία, αμέσως μετά το πραξικόπημα του 1967 και μέχρι τη σύλληψή της τον Ιούνιο του 1968, είχε ενταχθεί στην οργάνωση Δημοκρατική Άμυνα, με τομέα ευθύνης το τμήμα Τύπου. Το 1969 καταδικάστηκε σε 12 χρόνια από το Στρατοδικείο.

Το 1972 συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα του αντιδικτατορικού πρώτου τεύχους του περιοδικού «Αντί», μαζί με τον Αντώνη Καρκαγιάννη και τον Χρήστο Παπουτσάκη. Απέκτησε μια κόρη με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρκαγιάννη.

Εργάστηκε σε αθηναϊκές εφημερίδες όπως «Καθημερινή», «Ελευθεροτυπία», «Αυγή», «Βήμα», «Έθνος», και στην τηλεόραση (ΕΡΤ). Υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ενώ μέχρι το τέλος πρωτοστατούσε στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Ενα από τα βιβλία της με τίτλο «Τι πέτυχε η αντίσταση στη δικτατορία 1967-1974» εκδόθηκε με την «Εφημερίδα των Συντακτών» στις 8/4/2017 ενώ είχε γράψει και το «Πώς φτάσαμε στη Δικτατορία ’67» (2012) αλλά και τα μυθιστορήματα «Πάντα λίγο νωρίς» (1995) –για τον σύγχρονο κόσμο της επικοινωνίας- και «Η Έλσα και οι Άλλοι» (2002)- ένα βλέμμα προς το τεχνολογικό αύριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.