«Εφυγε» απο τη ζωη ο πρωην Δημαρχος Σαμοθρακης Γιωργος Χανος

Μετά από πολύμηνη «μάχη» με σοβαρή ασθένεια

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, ο πρώην Δήμαρχος Σαμοθράκης, κι εξαιρετικός χειρούργος Γιώργος Χανός, μετά από πολύμηνη μάχη με σοβαρή ασθένεια τον  κρατούσε για μήνες νοσηλευόμενο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο Γιώργος Χανός γεννήθηκε το 1943 στην Χώρα Σαμοθράκης. Η μητέρα του ήταν δασκάλα στο νησί από το 1933 και για όλη της τη ζωή, ενώ ο πατέρας του διατέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Σαμοθράκης από το 1951 και για πολλές τετραετίες.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Γενική Χειρουργική. Υπηρέτησε το αγροτικό και την στρατιωτική του θητεία στην Σαμοθράκη και τον Έβρο.

Το 1978, απέκτησε τον τίτλο  του πανεπιστημιακού ιατρού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έφτασε στην  βαθμίδα του μόνιμου επίκουρου καθηγητή, έχοντας στο ενεργητικό του πλούσια αναγνωρισμένη επιστημονική συγγραφική και εκπαιδευτική δράση.

Το 1998, έγινε Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στο Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και το 2008 συνταξιοδοτήθηκε με την ιδιότητα του Διευθυντή Χειρουργικής.

Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1982, όταν και εξελέγη πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχίας Έβρου, για να ακολουθήσουν τρείς θητείες ως δήμαρχος στον Δήμο Σαμοθράκης, το 1998, την τριετία 2003 -2006 και από το 2011 έως το 2014.

Στις εκλογές του 2019 συμμετείχε και πάλι με δικό του συνδυασμό.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του!
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.