Εφυγε απο τη ζωη ο ευπατριδης Ιωαννης (Γιαννης) Κοσμιδης

Που υπηρέτησε με αυταπάρνηση την πρόοδο και τον πολιτισμό του τόπου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας εκ των εκλεκτών κομοτηναίων της παλιάς γενιάς που υπηρέτησαν με αυταπάρνηση τον τόπο και τον πολιτισμό του.

Ο Ιωάννης (Γιάννης) Κοσμίδης, πατέρας της εκτελεστικής γραμματέα κ.Ζωής Κοσμίδου και της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρης Κοσμίδου.
Ο Γιάννης Κοσμίδης, από τους ευγενέστερους και εξυπηρετικότερους συμπολίτες, που πάντοτε γεφύρωνε, εύρισκε λύσεις, εργαζόταν για το καλό του τόπου κι είχε έναν καλό λόγο για τον καθένα.

Γεννημένος το 1929, ο Γιάννης Κοσμίδης υπηρέτησε τον τόπο ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, και μετείχε  στα διοικητικά συμβούλια πολλών δημοτικών οργανισμών υπεύθυνων για την καλλιέργεια της μουσικής παιδείας και του πολιτισμού. Όντας ο ίδιος καλλίφωνος υπήρξε χορωδός της Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κομοτηνής και συμμετείχε σε πολλές επιτροπές διοργάνωσης των Ελευθερίων Θράκης.

Λάτρης της προόδου και των γραμμάτων, όταν απεσύρθη από τα κοινά παρέμεινε λάτρης  της ζωγραφικής και της ιστορίας.

Η εξόδιος ακολουθία του έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ η οικογένειά του προέτρεψε αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν για την ενίσχυση του Γηροκομείου Κομοτηνής.

Επιλέγοντας, και αφού απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τις δυο του κόρες και τις  οικογένειές τους, αποχαιρετούμε τον αγαπημένο κύριο Γιάννη, όπως πάντοτε τον προσφωνούσαμε, με το σημείωμα που απεύθυνε στις δυο του κόρες, μέσω του λογαριασμού της στο fb, η συμβολαιογράφος κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ως κόρη του αειμνήστου Ανδρέα Στογιαννίδη, στο πλευρό του οποίου ο Γιάννης Κοσμίδης ανεδείχθη δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, γράφοντας μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

«Ένας ακόμη ωραίος άνθρωπος από τη γενιά των αδικημένων παιδιών, των αυτοδημιούργητων νέων, των αξιοπρεπών και ηθικών ανδρών δεν είναι πια μαζί μας. Έμφυτα ευγενής και καλοπροαίρετος, ευαίσθητος καλλιτεχνικά και ενεργός Πολίτης, δίκαιος και ευπροσήγορος! Στοργικός για την οικογένειά του και δοτικός για την πόλη.

Για εμάς… καλός φίλος και έμπιστος συνεργάτης! Η οικογένειά μας αποχαιρετά σήμερα έναν αγαπημένο Κύριο! Να είστε περήφανοι για τον πατέρα και παππού σας, για το ήθος και την ανθρωπιά που σας δίδαξε και αγαπημένοι να τον μνημονεύετε κάθε μέρα».

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής για τον θάνατο του Ιωάννη Κοσμίδη

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής πληροφορήθηκε με αισθήματα θλίψης τον θάνατο του εξαίρετου συμπολίτη μας Ιωάννη Μ. Κοσμίδη, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών εξέχον μέλος του. Ο εκλιπών διακρίθηκε για την ενεργή συμμετοχή του στα κοινά και υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος με ήθος, αφοσίωση, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Δήμο Κομοτηνής, συμβάλλοντας στην πρόοδο και ευημερία αυτού του τόπου. Διακρίθηκε για την ευγένεια και ευπρέπειά του, την ποιότητα του χαρακτήρα του, την εντιμότητα και ακεραιότητά του, λόγοι για τους οποίους η παρακαταθήκη που αφήνει αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς τους νεότερους, προς τους οποίους έδινε πάντοτε αφειδώς και με αγάπη την συμβουλή του. Ας αναπαύεται εν ειρήνη στην γη της Κομοτηνής, που τόσο αγάπησε.

Για τους λόγους αυτούς, το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στον εκλιπόντα,

                  α π ο φ α σ ί ζ ε ι   ο μ ό φ ω ν α:

  • Να διατυπώσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος.
  • Να δωρηθεί στη μνήμη του το ποσό των χιλίων ευρώ στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γηροκομείο) Κομοτηνής.
  • Να επιδοθεί το παρόν Ψήφισμα από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Αιωνία του η Μνήμη

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ       
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ     

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΑΡΑΝΗΣ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.