Εφυγε απο τη ζωη η γενναια Σοφια Μουρατιδου

Συνεργάτης μας, επί χρόνια

Έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο η επί χρόνια συνεργάτης μας Σοφία Μουρατίδου.
 
Ένα από τα περισσότερο δοτικά, ευγενή και υπομονετικά άτομα για μας που ζήσαμε μαζί της, και μας έζησε, καθώς και για το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του οικισμού παλιννοστησάντων της Κομοτηνής.
 
Τη Σοφία που απέκτησε δύο εξαιρετικά παιδιά, επιστήμονες, τον Γιώργο και τη Ντιάνα, και αγωνίστηκε και η ίδια για μία καλύτερη ζωή της οικογένειάς της στη νέα της πατρίδα.
 
Τη Σοφία Αλεξάντροβνα, όπως την έλεγε την Κυριακή, που τη συνοδέψαμε στην τελευταία της κατοικία, στο Κοιμητήριο της πόλης μας, ο συντοπίτης της μοιρολογητής, υμνώντας τη δύναμή της να παλέψει με τον καρκίνο που οδήγησε στον θάνατο τη μητέρα της και την αδερφή της.
 
 Με συγκλονιστικά λόγια για τη ξενιτιά, στα ρωσικά βέβαια, που αναφέρονταν στη σκληρή ζωή  και στη βίαια μετανάστευση  που πληγώνει τους ανθρώπους, αφού πολλές φορές ισχύει το «ξένος εδώ,  ξένος εκεί, ξένος στον κόσμο όλο», επιλέγοντας συγκινητικά για τις οικογένειες που διαμοιράστηκαν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου «ότι μπορεί η μητέρα της Σοφίας να “κοιμάται” στην Τσάλκα, η αδερφή της στην Ξάνθη και η Σοφία στην Κομοτηνή, για όλες τους όμως επιτέλους βρέθηκε μια κοινή πατρίδα στον ουρανό, ο Παράδεισος του Θεού».
 
Η Σοφία μας στις ανοιχτωσιές και στους λειμώνες του ουρανού, και στη δική μας μνήμη όσο ζήσουμε.
 
Στον σύζυγό της Σάββα, στα αδέρφια της Αλέξη και Ντορίτα, στα παιδιά της Γιώργο και Ντιάνα, και σ’ όλη την οικογένειά της, τα Θερμά μας συλλυπητήρια. ΠτΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.