Εφυγε απο τη ζωη, η ευεργετιδα της πολεως, Κικη Σκουτερη -Διντσογλου

Αύριο το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία

Η κ. Κική Σκουτέρη-Δίντσογλου ήταν η μόνη απόγονος του Ηπειρώτου Λύσσανδρου Σκουτέρη και «ένεκα τιμής» του ονόματος των Ηπειρωτών προπατόρων της, προσέφερε στον Δήμο Κομοτηνής επί εποχής του αείμνηστου Δημάρχου Γεωργίου Παπαδριέλλη, την ιστορική οικία της οικογένειάς της, και προς τούτο ο τότε Δήμαρχος Κομοτηνής, την ανακήρυξε επισήμως ως «Τοπική Ευεργέτιδα του Δήμου Κομοτηνής» (1997). Ο δε Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Αναστάσιος Βαβατσικλής το έτος 2004, την ανακήρυξε «Επίτιμο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου» του Δήμου Κομοτηνής, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό της την μεγάλη προσφορά της ιστορικής οικογένειάς της στον τόπο.

Από το 2015 το ιστορικό Αρχοντικό της οικογένειας Σκουτέρη αποτελεί την έδρα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ροδόπης, κατόπιν επιθυμίας της Κικής Σκουτέρη -Δίντσογλου και παραχώρησης από τον Δήμο Κομοτηνής. Σήμερα το αρχοντικό λειτουργεί ως «Θρακικό, Εθνολογικό, Ιστορικό και Πολιτιστικό Μουσείο Κομοτηνής και Θράκης».
 
Η εξόδιος ακολουθία της θα ψαλλεί αύριο, Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 2.30 το μεσημέρι στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Υ.Γ. Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και τη συνεισφορά της Κικής Σκουτέρη-Δίντσογλου: Ιωάννη Σιδηρά, «Η Οικογένεια Σκουτέρη και η Κομοτηνή»,

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.