Ευθεια επιθεση Κ. Λιουρτα στον Π. Ζωγραφοπουλο

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Κώστας Λιούρτας ζήτησε από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και του συνδυασμού «Πρόγραμμα – Πράξη – Πρόοδος» Παναγιώτη Ζωγραφόπουλο να παραιτηθεί στην προχθεσινή πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ξεφυλλίζοντας εφημερίδες της Ροδόπης με δημοσιεύματα που έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο τον κατηγόρησε για «πληρωμένη διαφήμιση» λέγοντας χαρακτηριστικά «ξοδέψατε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για μαύρη προπαγάνδα».

Σε ευθεία επίθεση κατά του Παναγιώτη Ζωγραφόπουλου προχώρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ Κώστας Λιούρτας στο πρώτο Δ.Σ. που διεξήχθη παρουσία δημοσιογράφων. Υποστήριξε αρχικά την ταυτότητα του συνδυασμού του που περιλαμβάνει όπως και ο έτερος συνδυασμός χειροτέχνες και συνέχισε με παραπομπές σε πράγματα που λέχθηκαν προεκλογικά: «Αποκαλούσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου μονίμως ο απερχόμενος πρόεδρος. Δικαίωμά του. Τώρα εμείς πώς πρέπει να σάς αποκαλούμε κύριε Ζωγραφόπουλε; ο μονίμως αποτυχών πρόεδρος ή ο «δε θα γίνεις πρόεδρος ποτέ;»

Βεβαίως, ένα μικρό λαθάκι σας το συγχωρούμε. Επερχόμενος ήθελες να μάς πεις κι έκανες λάθος κι έλεγες απερχόμενος.

Διαλαλούσε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απερχόμενη διοίκηση της μειοψηφίας απαξίωσε το Επιμελητήριο. Έβλεπε το πρόσωπό του στον καθρέφτη.

Γιατί; Επειδή το προσπαθήσατε εσείς αυτό νομίσατε ότι το πετύχατε; Επειδή δώσατε μάχη εσείς και κάποιοι του κύκλου σας να μην πάρουμε δραχμή από κανένα υπουργείο, όπως παίρνουν όλα τα Επιμελητήρια της χώρας για τον εορτασμό των 65 χρόνων, νομίσατε ότι αποτύχαμε;

Ξεχνάτε ότι παρά τις συσκέψεις σε διάφορα υφυπουργεία η καλύτερη, η ομορφότερη και η πλουσιότερη γενική συνέλευση της Κ.Ε.Ε. έγινε στην Κομοτηνή από το Επιμελητήριό μας, από τη διοίκηση και το προσωπικό; Αλλά πώς να θυμάστε αφού δεν πήρατε μέρος σε καμιά εκδήλωση του Επιμελητηρίου.


Καθόσασταν από μακριά, προσδοκώντας την αποτυχία, για να αποκομίσετε κέρδη στις εκλογές».

Ο κ. Λιούρτας αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια μελών της διοίκησης για την έκδοση του περιοδικού, απάντησε σε παλιότερες κατηγορίες της αντιπολίτευσης για γραφειοκρατία στο Επιμελητήριο, λέγοντας ότι «είναι η μόνη υπηρεσία που διεκπεραιώνει όλες τις δουλειές των μελών σε δύο λεπτά».

Αιχμές για συνεργασία του κ. Ζωγραφόπουλου με πολιτικό πρόσωπο της περιοχής άφησε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. «Ξοδέψατε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για μαύρη προπαγάνδα. Αλήθεια, από πού προήλθαν; Τόσα χρήματα, δεν πιστεύω στις φήμες ότι ήρθαν από κάτι σκοτεινά υπόγεια στον Καναδά, σαν αυτό που έχουμε κι εμείς εδώ στην Κομοτηνή, κάτω από τα φρούτα. Ξέρεις εσύ! Ούτε πιστεύω σε κάτι άλλες φήμες ότι δόθηκαν από κάποιο άλλο συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο.

Αυτά για μένα είναι λόγια, αλλά από την άλλη πάλι τόσο χρήμα;

Να τρώνε ολόκληροι οικισμοί, όπως στα Αριανά, στον Ίασμο;»

Ο κ. Λιούρτας
έθιξε και το θέμα των ανώνυμων ερωτήσεων που δημοσιεύτηκαν προεκλογικά σε εφημερίδα της περιοχής με τον τίτλο «Η ερώτηση της ημέρας» που απευθυνόταν στον«απερχόμενο πρόεδρο του ΕΒΕΡ».

Ο κ. Ζωγραφόπουλος δε θέλησε ν’ απαντήσει, αλλά ο Γιάννης Μουρτίδης μέλος και της προηγούμενης διοίκησης και πρώην πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος θέλησε να θυμίσει ότι κηρύχθηκε τότε έκπτωτος από το αξίωμα μετά από πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο πρόεδρος Κ. Λιούρτας. «Θα ήθελα ν’ αναφερθείτε στο γιατί με καθαιρέσατε από πρόεδρο του Επαγγελματικού τμήματος» είπε ο κ. Μουρτίδης. «Όχι εγώ, 12 άτομα το ζήτησαν» απάντησε ο Κ. Λιούρτας.

Ο κ. Λιούρτας
στην τοποθέτησή του περιέλαβε και τον οικονομικό απολογισμό. Στις 31.12.2001, όταν είχαν αναλάβει την διοίκηση παρέλαβαν: Λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης 3.809 ευρώ και Λογαριασμό εντόκων διαθεσίμων 139.763 ευρώ (συνολικά 143.572 ευρώ).

Στις 31.12.2005, με τη λήξη της θητείας κατέθεσαν: Λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης 22.357 ευρώ και Λογαριασμό εντόκων διαθεσίμων 180.246 (σύνολο 202.603 ευρώ).

Μετά την εξάμηνη παράταση της θητείας παρέδωσαν: Λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης 58.474 ευρώ και Λογαριασμό εντόκων διαθεσίμων 180.246 ευρώ (σύνολο 238.721 ευρώ).

Εκλογές προέδρων

Τα 21 μέλη του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και ο πρόεδρος Κώστας Λιούρτας ψήφισαν στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο για την ανάδειξη προέδρων στα τμήματα του επιμελητηρίου, κατά τη διεξαγωγή του πρώτου διοικητικού συμβουλίου της διοίκησης που αναδείχθηκε από τις πρόσφατες εκλογές.

Πρόεδρος του Επαγγελματικού Τμήματος αναδείχθηκε ο Ιωάννης Λάπατας και αναπληρωτής πρόεδρος ο Ιωάννης Γκαράνης. Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Τμήματος εξελέγη ο Χασάν Ρετζέπ και αναπληρωτής πρόεδρος ο Χασάν Μεσούτ.


Στις εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη εκπροσώπου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ροδόπης εξελέγη ο Μιχάλης Βεζυριαννίδης.

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.