Εφημερευοντα κτηνιατρο σε καθημερινη βαση θα αποκτησει η Κομοτηνη

Ενδεχόμενη δράση από τον νεοϊδρυθέντα Σύλλογο Ιδιωτών Κτηνιάτρων

Το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων και γενικότερα όλα τα θέματα που άπτονται της φιλοζωίας μας έχουν απασχολήσει ως τοπική κοινωνία ουκ ολίγες φορές. Το νομοθετικό πλαίσιο, όπως είναι γνωστό,  παρουσιάζει κενά, όπως, εξάλλου, και η παιδεία μας γύρω από τις ευθύνες που έχει ο κάθε πολίτης απέναντι στα τετράποδα.
 
Φυσικά η κάθε περιοχή στην Ελλάδα έχει διαφορετικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες, όσον αφορά θέματα που άπτονται της φιλοζωίας. Το γεγονός αυτό υπήρξε έναυσμα για τους 30 στο σύνολο κτηνιάτρους που βρίσκοντας στην περιοχή μας να δημιουργήσουν τον Σύλλογο Ιδιωτών Κτηνιάτρων που, όπως ενημέρωσε η κ. Εριφύλη Καστή, κτηνίατρος ΑΠΘ και πρόεδρος του Συλλόγου, πλέον λειτουργεί ως παράρτημα του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου για τον Νομό Ροδόπης.
 
Ο σύλλογος στοχεύει στην ανάπτυξη της επαγγελματικής και επιστημονικής συνείδησης των μελών του και την συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, όπως συλλόγους, φιλοζωικές και κυνηγητικές οργανώσεις. Όντες οργανωμένοι έχουν αναπτύξει μεταξύ τους μία συνεργασία, ώστε να εκπροσωπούνται πιο επίσημα και υπεύθυνα στα όργανα που λαμβάνουν αποφάσεις που τον αφορούν.
 
Στον Σύλλογο Ιδιωτών Κτηνιάτρων γίνονται δεκτοί, σύμφωνα με την ίδια, όλοι οι κτηνίατροι της Ροδόπης τόσο ιδιώτες όσο και δημόσιοι υπάλληλοι. Το διοικητικό συμβούλιό του απαρτίζεται από πέντε μέλη, την κ. Εριφύλη Καστή, πρόεδρο, και τους κ.κ. Αχμέτ Ταϊφούν, αντιπρόεδρο, Αλή Μεχμέτ, γραμματέα και Αθανάσιο Καραγιώργη, Σπυρίδωνα Τζανίδη, μέλη.
 
«Εδώ και καιρό υπήρχε ανάγκη στην τοπική κοινωνία για την ύπαρξη εφημερεύοντος κτηνιάτρου κάθε μέρα στην Κομοτηνή», δήλωσε αναφορικά με μία καινοτόμο δράση που συζητά ο Σύλλογος. «Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, αλλά πλέον πιστεύω πως υπάρχει η οργάνωση να υλοποιηθεί» εκτίμησε η ίδια σπεύδοντας να διευκρινίσει πως «το μόνο σίγουρο είναι πως με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει πολύ πιο έγκυρη αντιμετώπιση των περιστατικών». 

Εριφύλη Καστή «Ο ισχύων νόμος για την διαχείριση των αδεσπότων δεν τηρείται» 

Όσον αφορά τις δράσεις και τις κατευθύνσεις του Συλλόγου Ιδιωτών Κτηνιάτρων, αυτές θα αποφασισθούν εντός του μήνα που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γενική συνέλευση των μελών του.
 
Καίρια πάντως θα είναι η συμβολή του γύρω από το ζήτημα διαχείρισης των αδέσποτων μιας και, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας, ο ισχύων νόμος αυτή την στιγμή δεν τηρείται, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.
 
 «Αν και τα αδέσποτα υπάγονται εξ ολοκλήρου στη δικαιοδοσία του εκάστοτε Δήμου, εμείς ως Σύλλογος θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί του κατά το μέτρο του εφικτού», εξήγησε, αναφερόμενη γύρω από τις δράσεις που θα αναπτύξει ο σύλλογος. «Με την παροχή κτηνιατρικών γνώσεων και τη άσκηση πιέσεων, όπου χρειάζεται, θα αναζητήσουμε λύσεις σε καίρια θέματα» τόνισε η ίδια, κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.