Ευφανταστες χριστουγεννιατικες δημιουργιες

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εκτός από την δυνατότητα διαφυγής από την μονότονη καθημερινότητα που παράσχουν, δίνοντας το περιθώριο περισυλλογής και ανασυγκρότησης, ενίοτε λειτουργούν κι ως πηγή έμπνευσης.

Απόδειξη τούτου και τα ευφάνταστα χειροτεχνήματα των παιδιών του 1ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Κομοτηνής( που βρίσκεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ) που κυριαρχούν στους χώρους του, δημιουργώντας έναν εκπληκτικό διάκοσμο και μια πραγματική ατμόσφαιρα γιορτής. Η Διευθύντρια του Σταθμού κ. Φιλιώ Αλέκογλου, με χαρά, ξενάγησε τον «ΠτΘ» σε καθεμία από τις αίθουσες των τεσσάρων τμημάτων, νηπίων, προνηπίων, μικρών προνηπίων και πολύ μικρών νηπίων, παρουσιάζοντας παράλληλα και τις χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες.

Με τη βοήθεια και τις κατευθύνσεις των παιδαγωγών του Βρεφονηπιακού Σταθμού, τα νήπια και αλλά και τα μικρότερα παιδιά, που φιλοξενούνται σε αυτόν, αξιοποίησαν διάφορα υλικά, από τρόφιμα, μέχρι κάνσον και χρυσοχάρτονα, προκειμένου να παρασκευάσουν γλυκά, όπως επίσης να κατασκευάσουν πρωτότυπα στολίδια και συνθέσεις, διακοσμητικά, κολάζ, με χριστουγεννιάτικα θέματα.

Σπιτάκια από μπισκότα και κακάο, νιφάδες χιονιού από χοντρό αλάτι, διακοσμητικές συνθέσεις από ξηρούς καρπούς βαμμένους με δαχτυλομπογιά, τραβούν την προσοχή. Αστέρια και γλαστράκια από γύψο και μια σειρά από άλλες ευφάνταστες δημιουργίες, αναδεικνύουν αφενός τον δημιουργικό προσανατολισμό του παιδαγωγικού έργου, αφετέρου τη φαντασία και τη διάθεση των παιδιών.

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών , η προσμονή των γιορτών, καθίσταται πιο γλυκιά για τους μικρούς όταν συνδυάζεται με ευχάριστες δραστηριότητες. Και του χρόνου!

Ν.Δ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.