Εφεραν κοσμο τα συνεδρια στην Κομοτηνη

Γενικότερη βελτίωση του κλίματος, μικρή ακόμη, βλέπει ο Γεώργιος Κυρατζόγλου

Στάση για τις εκδρομές προς Τουρκία, που παρουσιάζουν μια αύξηση, αποτελεί η Κομοτηνή


Μια θετική εξέλιξη για τα ξενοδοχεία της Κομοτηνής ήταν η πραγματοποίηση πολλαπλών συνεδρίων αυτές τις μέρες στην πόλη μας, μιας και έφεραν πολλούς συνέδρους για μερικές ημέρες, βοηθώντας σημαντικά την πληρότητά τους να πλησιάσει το 100%.
 
Να θυμίσουμε πως την Παρασκευή ξεκίνησαν το Συνέδριο «Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα» του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ, το οποίο είχε περίπου 500 συνέδρους, στους οποίους προστέθηκαν οι συμμετέχοντες στο 3ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο, με τη σκυτάλη να παίρνει η 21η Συνάντηση Ιστορικών του Δικαίου το Σάββατο.
 
Και τα συνέδρια συνεχίζονται, μιας και εντός της επόμενης εβδομάδας ξεκινά και το συνέδριο των λατινιστών, που αναμένεται να φέρει ακόμα περισσότερους συνέδρους, οι οποίοι όχι μόνο θα μείνουν στα ξενοδοχεία, αλλά θα κυκλοφορήσουν και στην αγορά της Κομοτηνής.
 
Όπως σημείωσε ο κ. Γεώργιος Κυρατζόγλου, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, είναι θετικό να υπάρχουν αρκετά συνέδρια, παρόλο που εν γένει δεν γίνονται πλέον τόσα συνέδρια στην πόλη μας, κάτι που παρατηρήθηκε και φέτος την άνοιξη.Tο σημαντικότερο είναι η ύπαρξη συνεδρίων όπως το συνέδριο του ΤΕΦΑΑ, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο το Μάιο και έχει σταθερή προσέλευση από κόσμο, που φιλοξενείται στα ξενοδοχεία της περιοχής.
 
Ένα αρνητικό είναι ότι παλιότερα υπήρχε ένας μεγάλος συνεδριακός χώρος στο ξενοδοχείο ARCADIA, ο οποίος ήταν ένας αξιόλογος χώρος και οι σύνεδροι μοιραζόταν και σε άλλα ξενοδοχεία της Κομοτηνής, που πλέον όμως δεν υπάρχει.
 

Μικρή βελτίωση του κλίματος μετά τις εκλογές του Ιουλίου

 
Πάντως ο κ. Κυρατζόγλου τόνισε πως γενικότερα μετά την αλλαγή την κυβέρνησης, υπάρχει μια τάση στην αγορά να αρχίσει να κινείται περισσότερο, δειλά ακόμα.
 
Αν αυτό το κλίμα συνεχιστεί και η αγορά αρχίσει πραγματικά να κινείται, τότε θα ωφελούνται όλοι και φυσικά και τα ξενοδοχεία, αν αρχίσουν να ταξιδεύουν περισσότερο οι πολίτες.
 
Επίσης παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες και μια αύξηση της κίνησης προς την Τουρκία με τις εκδρομές από την Αθήνα κυρίως αλλά και άλλες πόλεις να έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι.
 
Η Κομοτηνή αποτελεί μια ενδιάμεση στάση για αυτές, με τους εκδρομείς να σταματούν για μια βραδιά στην πόλη μας και στη συνέχεια να συνεχίζουν στον προορισμό τους, συνήθως την Κωνσταντινούπολη, ενώ πολλές φορές έχουμε στάσεις και κατά την επιστροφή ή στην Κομοτηνή ή στην Ξάνθη. Αυτή η τάση δεν φαίνεται να επηρεάζεται και από τις τελευταίες εξελίξεις με τη γείτονα χώρα, και συνεχίζει να έχει μια τάση αύξησης. 
 
«Όταν κινηθεί η αγορά καλύτερα, θα είναι για όλους μας πιο θετικά» σημείωσε ο κ. Κυρατζόγλου κλείνοντας, για να εκφράσει την ελπίδα πως αυτή η τάση θα ενισχυθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.