Ευχες στο Μουφτη για το Κουρμπαν Μπαιραμ

Ευχές για τη γιορτή της θυσίας δέχτηκε την Τρίτη ο Μουφτής Κομοτηνής

Μέλη της τοπικής κοινωνίας, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, επισκέφτηκαν την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου το Μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή, για να του ευχηθούν για τη γιορτή του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Τον Μουφτή επισκέφτηκαν τόσο στελέχη της Στρατιωτικής ηγεσίας, όσο και της πολιτικής, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αιχάν Καρά Γιουσούφ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στράτος Τσακιρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τζιχάν Ιμάμογλου, ο προϊστάμενος του Γραφείου Μειονοτικής Εκπαίδευσης κ. Βασίλειος Συμεωνίδης, ενώ επίσκεψη πραγαμτοποίησε και η πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη κ. Rebecca A. Fong, η οποία είχε συνομιλία αρκετής ώρας με τον Σοφολογιότατο.

Ο κ. Τζεμαλή από την πλευρά του ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στο χώρο της Μουφτείας για την παρουσία τους εκεί, ενώ μετέφερε και τις ευχές του προς τους Μουσουλμάνους της περιοχής.

«Σήμερα ο Ισλαμικός κόσμος γιορτάζει τη δεύτερη μεγάλη γιορτή του, το Κουρμπάν Μπαϊράμ, η οποία κρατά τέσσερις μέρες και γίνονται θυσίες» σημείωσε, τονίζοντας πως «σύμφωνα με την παράδοση, τη θυσία, δηλαδή την σφαγή του ζώου, κάνουν οι πιο εύποροι από οικονομική πλευρά, μοιράζοντας το κρέας του ζώου το ένα τρίτο στους φτωχούς, το ένα τρίτο στους φίλους τους και το υπόλοιπο κρατούν για την οικογένειά τους, και η γιορτή αυτή κρατά τέσσερις μέρες».

«Αλλά και από ψυχική πλευρά οι μουσουλμάνοι αισθάνονται μεγάλη χαρά, γιατί και το Ραμαζάν Μπαϊράμ και το Κουρμπάν Μπαϊράμ σημαίνουν για τον θρήσκο μουσουλμάνο πνευματική χαρά», τόνισε κλείνοντας ο Σοφολογιότατος, ευχόμενος προς όλους να είναι καλά.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ροδόπης κ. Καρά Γιουσούφ εξερχόμενος από τη συνάντησή του με τον Μουφτή τόνισε πως «οι γιορτές είναι μέρες που θυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι, ότι είμαστε μια κοινωνία και ότι οι άνθρωποι πρέπει να αγαπιούνται μεταξύ τους. Με αφορμή της γιορτής των Μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο θα ήθελα να ευχηθώ ειρήνη, αγάπη και ευημερία»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.