Ευχελαιο στο Α΄ ΚΑΠΗ Κομοτηνης

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε το μυστήριο του ευχελαίου

Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων πραγματοποίησε, μετά από προτροπή του κ. Μιχάλη Τσαγκαλίδη, για πρώτη φορά ευχέλαιο στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής, προς όφελος όλων των μελών που βρέθηκαν εκεί.
 

Από τότε κάθε χρόνο ο Μητροπολίτης πραγματοποιεί το μυστήριο, όπως έκανε και το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου, παρουσία πλήθος μελών του ΚΑΠΗ που μετά το τέλος του αγιασμού έχρισε με βαμβάκι που είχε βουτήξει στο λάδι ο Σεβασμιότατος, ο οποίος κάλεσε τους ηλικιωμένους να κρατήσουν γερά, για το καλό των ίδιων αλλά και των παιδιών και των εγγονιών τους. «Έχει γίνει έθος πια την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ΚΑΠΗ να έρχομαι και με τους ανθρώπους να τελούμε το ευχέλαιο ίασης ψυχής και σώματος» σημείωσε, επισημαίνοντας πως αυτό είναι μια ευκαιρία προετοιμασίας, γιατί όλη η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι μια περίοδος προετοιμασίας για το Πάσχα.
 

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προθυμία των μελών του ΚΑΠΗ να συμμετάσχουν στο μυστήριο, ζητώντας τους να κρατήσουν γερά, όχι μόνο γιατί βοηθούν να ζουν τα σπίτια των παιδιών του, αλλά γιατί μέσα από τη ζωή και την παράδοσή τους μαθαίνουν οι νέοι. «Σήμερα οι νέοι τα θέλουν όλα να γίνονται εύκολα, και βλέπετε ότι στην πρώτη δυσκολία αμέσως τα διαλύουν όλα. Είναι κάτι πολύ ανησυχητικό αυτό, που και εγώ αντιλαμβάνομαι μέσα από τη διακονία μου. Εύκολα το διαζύγιο, εύκολα όλα μπορούμε και τα διαλύουμε» σημείωσε, τονίζοντας πως οι άνθρωποι με την υπομονή και την αγάπη μπορούν να κερδίσουν πολλά πράγματα, και αυτό είναι το μήνυμα της ζωής των ηλικιωμένων. Για αυτό και οι νεότεροι, σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, έχουν υποχρέωση να είναι κοντά τους και να τους στηρίζουν, με τον ίδιο να τους ευχαριστεί γιατί δίνουν σε όλους μέσα από το παράδειγμά τους μαθήματα για την κάθε ημέρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.