Ευχελαιο στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνης

Θεσμός έχει γίνει πλέον η τέλεση του μυστηρίου από το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Θεσμός έχει γίνει πλέον η πραγματοποίηση του μυστηρίου του ευχελαίου στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής, την περίοδο της Σαρακοστής, από το Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.
 
Πριν από χρόνια, μετά από προτροπή του κ. Μιχάλη Τσαγκαλίδη, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε για πρώτη φορά ευχέλαιο εκεί, και από τότε, μέλη και Ποιμενάρχης παραμένουν πιστοί στο ραντεβού τους κάθε χρόνο.
 

Έτσι το πρωί της Τετάρτης 14 Μαρτίου, πλήθος μελών του ΚΑΠΗ παρευρέθηκαν, και μετά το τέλος του αγιασμού χρίστηκαν με βαμβάκι που είχε βουτήξει στο λάδι ο Σεβασμιώτατος, που τόνισε πως είναι παλαιό έθος στην Εκκλησία μας την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, οι άνθρωποι να προετοιμάζονται για το Πάσχα με την νηστεία, την προσευχή, την εξομολόγηση, την εργασία καλών και αγαθών έργων.
 

Έτσι οι παλιοί, αυτές τις ημέρες, καλούσαν τους ιερείς στα σπίτια τους, για να τελέσουν αυτό το μυστήριο, το οποίο έχει ως μοναδικό σκοπό να αγιάσει και να θεραπεύσει τον άνθρωπο τόσο στο σώμα, όσο και στην ψυχή.
 
Έτσι στο ΚΑΠΗ, το δεύτερό τους σπίτι, όπου έρχονται σε επαφή ο ένας με τον άλλο, τελούν αυτό το μυστήριο, ολοκληρώνοντας το έργο όλης της υπηρεσίας, που φροντίζει τόσο για το πνεύμα, όσο και για το σώμα, και με αυτό το ευλογημένο έλαιο θα χριστούν όλοι.
 

Υποσχέθηκε δε να κάνουν το μυστήριο αυτό κάθε χρόνο, προς ίαση ψυχών και σωμάτων, και να συνεχίσουν να βρίσκονται όλοι μαζί υγιείς, ευχόμενός τους καλή Ανάσταση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.