Εδωσε το «παρων» στον εορτασμο των 100 ετων λειτουργιας της ΓΣΕΒΕΕ αντιπροσωπεια της ΟΕΒΕΣ Ροδοπης

Ακολούθησε σειρά συναντήσεων της με πολιτικούς για την πάταξη του παραεμπορίου και την τουριστική ανάπτυξη της Ροδόπης

Στον εορτασμό των 100 ετών λειτουργίας του θεσμού της ΓΣΕΒΕΕ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης απαρτιζόμενη από τον πρόεδρο Ανέστη Βαφειάδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γρηγόρη Τζενετίδη, Σάκη Δεμίρη, Νίκο Ευκαρπίδη και Αντώνη Καμπουρίδη.  
 
Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αποτέλεσε πόλο έλξης για εκπροσώπους του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. 

Ανέστης Βαφειάδης «Η ΓΣΕΒΕΕ βρίσκεται πάντα στις επάλξεις εκπροσωπώντας τη μεσαία επιχειρηματικότητα» 

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης μιλώντας για την εκδήλωση στην οποία αυτός και οι συνεργάτες του εκπροσώπησαν τη Ροδόπη, επισήμανε το πόσο σημαντική είναι η δράση της ΓΣΕΒΕΕ στα 100 χρόνια λειτουργίας της. «Η ΓΣΕΒΕΕ βρίσκεται πάντα στις επάλξεις, παρότι πέρασε δύο παγκόσμιους πολέμους, έναν εμφύλιο, τα χρόνια της δικτατορίας και πολλές φορές ανεστάλη η λειτουργία της όπως στα χρόνια της κατοχής» επισήμανε ο κ. Βαφειάδης κάνοντας μία μικρή αναδρομή στα εμπόδια που συνάντησε στον αιώνα λειτουργίας της αλλά τόνισε πως αυτό που μένει είναι η διατήρηση της Ομοσπονδίας, που παλεύει για τα συμφέροντα των Επαγγελματιών και της ισότητας, καθώς σύμφωνα με τον κ. Βαφειάδη εκπροσωπεί τη μεσαία επιχειρηματικότητα. 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η πάταξη του παραεμπορίου και η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής 

Εκμεταλλευόμενοι την παρουσία τους στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης πραγματοποίησαν συνάντηση με την Τομεάρχη Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας  κ. Ντόρα Μπακογιάννη, όπου και στάθηκαν στην μεγάλη πληγή της περιοχής, που δεν είναι άλλη από το παραεμπόριο και την παραοικονομία, ζητώντας  να παρέμβει στην κυβέρνηση ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα τους μέσα από ελέγχους στον κάθετο άξονα. «Ζητήσαμε από την κ. Μπακογιάννη να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στο να πιέσει να γίνει μία μόνιμη βάση ελέγχου όλο το 24ωρο» αποκάλυψε ο κ. Βαφειάδης. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη, ώστε να συμβάλλει και αυτός με τη σειρά του μέσω της Ευρωβουλής να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την προάσπιση των συμφερόντων των Επαγγελματιών της Ροδόπης. Όπως αποκάλυψε ο κ. Βαφειάδης,  έγινε προσπάθεια συνάντησης και με τον  Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθη Γιαννακίδη χωρίς όμως επιτυχία.
 
Ένας ακόμα άξονας που συζητήθηκε με την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Ανδρουλάκη ήταν οι δυνατότητες  τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής και τα περιθώρια αναβάθμισης της, επιμένοντας στη λήψη μέτρων για την αύξηση των θετικών στοιχείων του κάθετου άξονα και στη μείωση των επιπτώσεων. «Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο αν καταφέρουμε  να κερδίσουμε, τότε η περιοχή μας θα κινείται σε άλλους ρυθμούς» ανέφερε ο κ. Βαφειάδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.