Εδωσαν αιμα, εδωσαν ζωη οι αστυνομικοι της Ροδοπης

Εθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο εορτασμού του προστάτη του σώματος, Αγίου Αρτεμίου

Στο τμήμα αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής βρέθηκαν χθες, παραμονή του εορτασμού του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας πολλά στελέχη της αστυνομίας, προσφέροντας αίμα για την Τράπεζα Αίματος του Σώματος και για τα παιδιά που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία.
 
Η προσφορά αίματος γίνεται από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου, σημείωσε ο Αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του προστάτη τους Αγίου Αρτεμίου.
«Η προσπάθεια είναι εθελοντική, όποιος αστυνομικός επιθυμεί μπορεί να έρθει στο νοσοκομείο και να δώσει το αίμα του» σημείωσε, τονίζοντας πως έχει υπάρξει σημαντική προσέλευση από πολλούς συναδέρφους, που δεν περιορίζεται μόνο αυτές τις ημέρες αλλά πραγματοποιείται όλο το χρόνο.
 
 

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας σήμερα για τους αστυνομικούς της Ροδόπης απέναντι σε ομάδα αστυνομικών από το Κίρτζαλη

 
Στις 20 Οκτωβρίου το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας δείχνει έμπρακτα ως θεσμός την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.  Για αυτό και στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, κατά τις ημέρες 19 και 20 Οκτωβρίου, μία εκ των οποίων είναι και η αιμοδοσία.
 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, και ώρα 18:00, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτεμίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων. 
 
Σήμερα 20 Οκτωβρίου, και ώρα 09:30, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, θα τελεστεί Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων.
 

Μετά τη Δοξολογία θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Την ίδια ημέρα και ώρα 12.00, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κομοτηνής, θα πραγματοποιηθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κίρτζαλη Βουλγαρίας. 
Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και της ένωσης αποστράτων αστυνομικών.
 
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες έδρες της αστυνομίας στην Περιφέρειά ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.