Εδειξε σοβαροτητα και εφυγε με την ισοπαλια απο το Κιλκις ο ΠΑΟΚ Κοσμιου!

Αλέξανδρος Κιλκίς - ΠΑΟΚ Κοσμίου 0-0
Ο ΠΑΟΚ Κοσμίου καρδιοχτύπησε, έχασε ευκαιρίες, αλλά άντεξε στο Κιλκίς (0-0) και πήρε τον πρώτο του βαθμό στο φετινό  πρωτάθλημα της Γ' εθνικής απέναντι στον τοπικό Αλέξανδρο που σίγουρα του δίνει ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
 
Η ενδεκάδα του Κοσμίου ήταν αρκετά διαφορετική από τα παιχνίδια των προηγούμενων δύο αγωνιστικών και αυτό γιατί ο Σάββας Αϊβάζης δεν είχε στη διάθεση του τους Νάνο, Κυριακόπουλο, Καρασιούνα και Ζάγγουλο. Παρόλαυτα ο δικέφαλος εμφανίστηκε αρκετά συμπαγής αμυντικά, περιόρισε τα ατού των φιλοξενούμενων και βέβαια χρειάστηκε και η συμβολή του Δεληγιάννη αλλά και της τύχης σε ορισμένα σημεία  για να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από την δύσκολη έδρα του Αλέξανδρου.
 
Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ “περίμενε” τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, αφήνοντας στον αντίπαλο την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων.
 
 Η ομάδα του Κοσμίου δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και στο 9'  πραγματοποιήθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Μπουλγκουρίδη από τα δεξιά να σεντράρει με τον Τζεβελέκη να παίρνει την κεφαλιά όμως την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δεληγιάννη.
 
 Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Τζεβελέκης επιχείρησε σέντρα με την μπάλανα κοντράρει στον Τριαντό και να καταλήγει στον Φούρτζιου που “έπιασε” δυνατό σουτ με την μπάλα ωστόσο να περνάει μόλις άουτ. 
 
Στο 23' σημειώθηκε η πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Στοΐνοβιτς να μοιράζει ωραία πάσα στον  Μαυράκη με τον Κύπριο επιθετικό να μπαίνει  ωραία στην περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Αθανασίου. 
 
Στο 27' ο Αλέξανδρος έχασε καλή ευκαιρία με τον Τζεβελέκη να μπαίνει από τα αριστερά στην περιοχή, να “σπάει” στον Παπαδόπουλο με το τελείωμα του τελευταίου να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δεληγιάννη. 
 
Στο 41' ο Ρουμπιές από πλευράς φιλοξενούμενων έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά με τον Μαυράκη να κάνει απευθείας γυριστό σουτ όμως την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
 
Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 47' ο Φούρτζιου σέντραρε από τα δεξιά με τον Τσολακίδη να κάνει απελπιστικό τελείωμα στέλνοντας την μπάλα πλάγια.
 
Στο 54' ο Προβατίδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με τον Κωτσιά να πετάγεται στο ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων. 
 
Ο Σάββας Αϊβάζης βλέποντας την ομάδα του να μην πατάει καλά σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού προέβη σε αρκετές εσωτερικές αλλαγές βελτιώνοντας αισθητά την εικόνα της ομάδας του. 
 
Η απάντηση στις ευκαιρίες της ομάδας του Κιλκίς ήταν ένα γυριστό σουτ του Στοΐνοβιτς μέσα από την μεγάλη περιοχή που όμως κόντραρε σε πλάτη αμυντικού και διευκόλυνε το έργο του Αθανασίου.
 
Στο 77' ο Βασιλειάδη έκανε  δυνατό σουτ μέσα από την παριοχή με τον Δεληγιάννη να αποκρούει και στη συνέχεια ο Τάτσιος να απομακρύνει. 
 
Το παιχνίδι εκείνα τα λεπτά είχε αποκτήσει φρενήρη ρυθμό και στο 78' ο Μαυράκη έβγαλε σέντρα ακριβείας με αποδέκτη τον Χατζητουλούση που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου, στην μεγαλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων. 
 
Η κορυφαία στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 89ο λεπτό με τον Τζεβελέκη να βρίσκει με σέντρα από τα δεξιά τον Αγαθαγγελίδη που πλάσαρε όμως ο Δεληγιάννη πραγματοποίησε τεράστια επέμβαση αποκρούοντας προτού η μπάλα περάσει την γραμμή, με τον Πλασταρά στη συνέχεια να διώχνει όπως όπως.
 
Τέλος οι δύο ομάδες μοιράστηκαν  από έναν βαθμό που για τους φιλοξενούμενους  ήταν ο παρθενικός στο φετινό πρωτάθλημα. Επόμενη αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 21/10 κόντρα στην ΑΕ Καλαμπακίου.

Oι συνθέσεις των ομάδων:
Αλέξανδρος Κιλκίς (Σπυρογιάννης): Αθανασίου, Μπουλγουρίδης, Παπαδόπουλος Κ., Κοτσιάς, Τερζής, Παπαδόπουλος (39' Αηδονίδης), Βασιλειάδης, Τσολακίδης (80' Σερταρίδης), Τζεβελέκης (65' Αγαθαγγελίδης), Προβατίδης, Φούρτζιου (68' Ινομάρου).

ΠΑΟΚ Κοσμίου (Αϊβάζης): Δεληγιάννης, Τριαντός, Τζατζανάς (46′ Πλασταράς), Τάτσιος, Δημοσθένους, Λεβεντέλης, Στοΐνοβιτς, Χατζητουλούσης (95′ Φιλιππίδης), Ρουμπιές, Φανιάδης (60′ Ταχτσόγλου), Μαυράκης (91' Βούλγαρης).

 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.