«Εχουμε το δικιο και μπορουμε να τους χαλασουμε τα σχεδια»

Από το ΠΑΜΕ Ροδόπης η μόνη συγκέντρωση, που έγινε στην Κομοτηνή με αφορμή την απεργία στο δημόσιο

Μία απεργιακή συγκέντρωση διοργανώθηκε χθες στην Κομοτηνή, με αφορμή την 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Ο λόγος για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Ροδόπης, που έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία. Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν ενάντια στο  προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με κεντρικό σύνθημα «πάρτε πίσω το νόμο-“λαιμητόμο”», ενώ κάλεσαν τους πολίτες να προετοιμαστούν για δυναμική συμμετοχή στην 48 γενική απεργία, που σχεδιάζεται να προκηρυχθεί στις παραμονές της έναρξης συζήτησης του ασφαλιστικού στη βουλή.

Νίκος Βαργεμίδης
 
«Όποια συμφωνία προκύψει, θα συνοδεύεται ,πέρα από τα γνωστά μέτρα, τα νέα φορολογικά και το ασφαλιστικό, από επίθεση και στα εργασιακά»

«Έχουμε το δίκιο και μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια», υπογράμμισε στο μήνυμά του ο κ. Νίκος Βαργεμίδης, μέλος της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ. «Όλο το προηγούμενο διάστημα, μετά από την παρακαταθήκη της πετυχημένης απεργίας της 4ης Φλεβάρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν», επισήμανε, «και κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μη μείνουν θεατές των τακτικισμών της κυβέρνησης, να μην πέσουν στη «φάκα» του «κουρέματος» του χρέους ή της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του». «Όποια συμφωνία προκύψει προς αυτήν την κατεύθυνση», συνέχισε, «θα συνοδεύεται ,πέρα από τα γνωστά μέτρα, τα νέα φορολογικά και το ασφαλιστικό, από επίθεση και στα εργασιακά, με απελευθέρωση απολύσεων και νέες μειώσεις μισθών. Αυτά ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα».

«Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας των εργαζομένων»

Διαπιστώνοντας ότι οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος δυσκόλεψαν φανερά την κυβέρνηση και επισημαίνοντας ότι τα μέτρα θα ήταν πολύ χειρότερα, αν δεν είχε υπάρξει λαϊκή αντίδραση, κάλεσε τους εργαζόμενους, με βάση την πείρα τους από τα παραπάνω, να κλιμακώσουν τον αγώνα ενόψει της επικείμενης 48ης απεργίας και να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. «Παραγκωνίζοντας τις συμβιβασμένες ηγεσίες και της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ», όπως έσπευσε να επισημάνει, «οι οποίες δεν κάνουν τίποτα για την προετοιμασία των απεργιών». «Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της σημερινής απεργίας», συνέχισε ο κ. Βαργεμίδης, «που το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ με εσωτερικό έγγραφό του, που απευθυνόταν στο γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ζητούσε την αναβολή της απεργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, ακόμα και μετά την επιτυχημένη απεργία του Φεβρουαρίου, δεν έκαναν τίποτα για να δυναμώσουν το κλίμα και να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους. Η ευθύνη αυτού πέφτει ουσιαστικά στο ΠΑΜΕ και καλούμε τους εργαζόμενους, ασχέτως αν συμφωνούν σε όλα με το διεκδικητικό του ΠΑΜΕ, να μπουν μπροστά το επόμενο διάστημα. Είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας των εργαζομένων».

Σύσκεψη- συζήτηση για την προετοιμασία ενόψει της 48ωρης απεργίας σήμερα στο Εργατικό Κέντρο

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της οργάνωσης και προετοιμασίας για τη 48ωρη απεργία, που θα κηρυχθεί ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη βουλή, το ΠΑΜΕ Ροδόπης καλεί σήμερα σε σύσκεψη-συζήτηση, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους , τις γυναίκες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, καθώς και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων του νομού μας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.