Εμπροσθοβαρη μετρα ζητουν οι επαγγελματιες απο την Κυβερνηση

Παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Την ανάγκη να υπάρξουν εμπροσθοβαρή μέτρα ώστε να μπορέσουν να αναπνεύσουν άμεσα οι επιχειρήσεις, που δεν έχουν δει ακόμη θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, τόνισε από την Κομοτηνή ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης για την κοπή της πίτας της.
 
Ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι παρόλο που τα οικονομικά μηνύματα είναι θετικά, αυτό δεν φαίνεται στην οικονομία, για αυτό και τα μέτρα θα πρέπει να έχουν άμεσο αντίκτυπο, ώστε να επιστρέψουν τα χαμόγελα.
 

Απαραίτητες οι συνέργειες


 
Η εκδήλωση αποτελεί πλέον και οικονομικό γεγονός, σημείωσε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, μιας και ως μοναδικός φορέας που κάνουν κάτι τέτοιο στην πόλη εκτός πολιτιστικών συλλόγων, έχουν την ευκαιρία να θέσουν και τους προβληματισμούς για την χρονιά που έκλεισε, αλλά και τις προσδοκίες της αγοράς για το νέο έτος.
 
«Το 2019 δεν ήταν εύκολη χρονιά, με στασιμότητα όπως και το προηγούμενο έτος, και μάλιστα επιβράδυνση την περίοδο των εορτών» σημείωσε ο κ. Βαφειάδης, κάτι που τους αφήνει ανήσυχους, ιδιαίτερα γιατί περίμεναν καλύτερα αποτελέσματα.
 
Η ελπίδα τους είναι ότι το 2020 θα είναι καλύτερο και πως τα χαμόγελα θα επιστρέψουν το 2021, όμως «κρατάμε μικρό καλάθι γιατί δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι και έχει καεί η γούνα μας από υποσχέσεις» ανέφερε.


 
Άλλωστε η Ροδόπη είναι η φτωχότερη περιοχή, με βάση το ΑΕΠ, της χώρας, με φυγή εισοδημάτων προς βορρά και ανατολή, άνθηση του παρεμπορίου και άλλα φαινόμενα.
 
«Αυτό που ζητούμε για το 2020 είναι συνεργασία, να κάτσουμε επιτέλους όλοι στο ίδιο τραπέζι, είτε είναι κοινωνικοί εταίροι, παραγωγικοί φορείς, τοπική Αυτοδιοίκηση, Βουλευτές, ώστε να εκπονηθεί ο περιβόητος οδικός χάρτης για την Ροδόπη» ανέφερε, στον οποίο θα πιστέψουν και θα ακολουθήσουν ανεξαιρέτως χρώματος και διοίκησης.
 
Ευχήθηκε τέλος το 2020, ως χρονιά ορόσημο για τη Θράκη, να αποτελέσει εφαλτήριο για μια καλύτερη πορεία για τη Ροδόπη.
 

Απαραίτητα τα εμπροσθοβαρή μέτρα

Είναι πραγματικότητα ότι η χώρα βγήκε από τον κύκλο των μνημονίων τον Αύγουστο του 2018, σημείωσε ο κ Καββαθάς, με τις έρευνες να δείχνουν βελτίωση των οικονομικών δεικτών, που εκτοξεύτηκαν θετικά μετά την κυβερνητική αλλαγή του Ιουλίου, γεννώντας προσδοκίες και στην κοινωνία, αλλά και στην επιχειρηματική κοινότητα.
 
Όμως παρόλο που η χώρα μας πλέον δανείζεται με πολύ χαμηλά επιτόκια και έχει θετικές αξιολογήσεις, στο εσωτερικό, τα μηνύματα της εξάμηνης διακυβέρνησης δεν αποτυπώνονται ουσιαστικά.
 
Η μειώσεις φόρων που θέσπισε η κυβέρνηση, είναι θετικά μέτρα, δεν είναι όμως εμπροσθοβαρή, όπως χρειάζεται η οικονομία σήμερα, αλλά θα δουν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες σε βάθος χρόνου.
 
Χαρακτηριστικά σημείωσε πως η δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν υλοποιείται και δεν φαίνεται να είναι στον προγραμματισμό για το πρώτο εξάμηνο του 2020.
 
Αντίθετα ακολουθείται μια πολιτική, που δεν ανατάσσει τον βασικό πυλώνα της οικονομίας, τον ιδιωτικό τομέα, που υπέστη τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, ως μη όφειλε, μιας και σύμφωνα με τον κ. Καββαθά το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον δημόσιο τομέα που το μετακύλησε και στο τραπεζικό σύστημα και στον ιδιωτικό τομέα.
 
«250.000 επιχειρήσεις έκλεισαν, 800.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης από τις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ» σημείωσε, τονίζοντας πως πρέπει όλοι να πορευτούν με την λογική της συνέργειας, της πολιτείας σε όλα τα επίπεδα, και της ίδιας της κοινωνίας.
 
«Αν δεν σφυρηλατήσουμε μια ομόνοια μεταξύ μας και μια προσπάθεια εθνικής ανάταξης, δεν πρόκειται να βγει η χώρα από το αδιέξοδο» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.