Εμπρησμος στο αυτοκινητο του δημοσιογραφου Ιλχαν Ταχσιν

Το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Κομοτηνή

Φωτιά έβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου άγνωστοι στο αυτοκίνητο του συμπολίτη μας δημοσιογράφου του ενημερωτικού site “Birlik” και ανταποκριτή του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού “ΤΕΚ RUMELI” κ. Ιλχάν Ταχσίν.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία λίγο μετά τις 3 το ξημέρωμα, άγνωστος ή άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου, μάρκας Opel και αφού περιέλουσαν το εσωτερικό του αμαξιού με εύφλεκτο υλικό, έριξαν μία βόμβα μολότοφ, που πυροδότησε την φωτιά.
 

Αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε την πυροσβεστική η οποία και κατέφθασε άμεσα στο σημείο, για να κατασβήσει την φωτιά, οι οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα, ενώ στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί οι οποίοι πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και συνέλεξαν στοιχεία από το σημείο.
 
Ο κ. Ταχσίν μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής για να του πάρουν κατάθεση, ενώ οι έρευνες από πλευράς της αστυνομίας βρίσκονται εν εξελίξει.
 
Η είδηση του εμπρησμού φιλοξενήθηκε αμέσως τόσο στα τοπικά ΜΜΕ, όσο και σε μέσα της γειτονικής μας χώρας, μεταξύ των οποίων οι ηλεκτρονικές εφημερίδες Haberler  και  Son Adika της Τουρκίας, με τίτλο «Σαμποτάζ στο αυτοκίνητο Τούρκου δημοσιογράφου στη Θράκη», καθώς και στις τοπικές Millet και Gündem.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.