Εμπαιγμος η τροπολογια για το κοστος ενεργοποιησης

Την Πέμπτη 7 Μαΐου ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τον εμπαιγμό των αγροτών της Ροδόπης για το κόστος ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Στις 9 Απριλίου 2009 ψηφίστηκε τροπολογία στην Βουλή η οποία προέβλεπε ότι το κόστος ενεργοποίησης δικαιωμάτων δεν θα επιβαρύνει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά θα καλυφθεί από πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού με δημόσια σύμβαση με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Οι αγρότες της Ροδόπης προσέρχονται στην Ε.Α.Σ. για να καταθέσουν τις δηλώσεις καλλιέργειας και με έκπληξη διαπιστώνουν ότι αντί να απαλλαγούν από το κόστος υποβολής των αιτήσεών τους σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης, αναγκάζονται να καταβάλουν το διπλάσιο ποσό συγκριτικά με πέρσι βάσει του ενιαίου τιμολογίου της ΠΑΣΕΓΕΣ που ισχύει για όλη την επικράτεια.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η σύμβαση μεταξύ ΠΑΣΕΓΕΣ και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι υπόλοιπες διαδικασίες, όπως να γίνει σαφής διαχωρισμός μεταξύ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει και να εγγυηθεί την επιστροφή των χρημάτων στους αγρότες.

Βάσει των παραπάνω

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.Για ποιο λόγο οι αγρότες της Ροδόπης καταβάλουν το κόστος για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων αντίθετα με τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης ότι θα επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός;

2.Με ποιόν τρόπο θα διασφαλίσει την επιστροφή των χρημάτων στους αγρότες της Ροδόπης;

3.Να μας δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιστροφής των χρημάτων των αγροτών».


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.